Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διαβεβαιώσεις για ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης

ΡΩΜΗ.--

«Αν θέλουμε να κυβερνήσουμε τη χώρα για μακρά περίοδο δεν μπορούμε να την τινάξουμε στον αέρα δημοσιονομικά», δήλωσε χτες ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, υπουργός Εσωτερικών και ηγέτης της «Λέγκας» (που συγκυβερνά μαζί με το «Κίνημα 5 Αστέρων») Ματέο Σαλβίνι, μιλώντας στην εφημερίδα «Il Sole 24 Ore». Ξεκαθάρισε έτσι ότι η «αντισυστημική» (όπως την παρουσίασαν πολλοί) κυβέρνηση θα κλιμακώσει την αντιλαϊκή επίθεση.

Επιπλέον, και ο άλλος αντιπρόεδρος, υπουργός Εργασίας και Βιομηχανίας και ηγέτης του «Κινήματος 5 Αστέρων» (M5S), Λουίτζι ντι Μάγιο, είπε ότι ο προϋπολογισμός που σύντομα θα κατατεθεί για τη νέα χρονιά «θα είναι θαρραλέος και θα κρατήσει σε τάξη τους λογαριασμούς» της χώρας.

Ο πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, είπε ότι «εξετάζουμε όλες τις λεπτομέρειες για ένα πλάνο χρηματοδότησης που θα διατηρήσει σε τάξη τα ταμεία μας» και ότι ο προϋπολογισμός «θα διακρίνεται από ανάπτυξη σε συνθήκες σταθερότητας».

Τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης έσπευσε να χαιρετίσει ο επικεφαλής της Ενωσης των Ιταλών μεγαλοβιομηχάνων Confindustria, Βιντσέτζο Μπότσια, ο οποίος μίλησε για δηλώσεις που φανερώνουν «μεγάλη υπευθυνότητα». Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι δηλώσεις Σαλβίνι «μας δίνουν ένα λόγο για να έχουμε ελπίδες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ