Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Επαφές Κορεατών στην Πιονγιάνγκ

ΣΕΟΥΛ - ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.--

Αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας είχε χτες συναντήσεις με την ηγεσία της Βόρειας Κορέας στην Πιονγιάνγκ, ενώ παρέδωσαν προσωπική επιστολή του Νοτιοκορεάτη Προέδρου Μουν Τζε Ιν στον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο επικεφαλής της νοτιοκορεατικής αντιπροσωπείας, Τσουν Γιούι Γιονγκ, δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε μέσα στο χρόνο να τερματιστεί ο Κορεατικός πόλεμος». Σύμφωνα με τους «Τάιμς της Κορέας», τη νοτιοκορεατική αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο Ρι Σον Κουόν, επικεφαλής της επιτροπής για την ειρηνική επανένωση της Βόρειας Κορέας. Ακόμα, οι Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι συναντήθηκαν και με τον Κιμ Γιονγκ Γκουκ, επικεφαλής του Ινστιτούτου για τον Αφοπλισμό και την Ειρήνη του ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας. Σύμφωνα με τα νοτιοκορεατικά ΜΜΕ, ο τελευταίος αναφέρθηκε με δηλώσεις του και στην πορεία των σχέσεων ΗΠΑ - Βόρειας Κορέας, λέγοντας ότι «αν οι δύο πλευρές έχουν την πολιτική βούληση, είναι λογικό πρώτα να τερματίσουν το καθεστώς πολέμου στη Χερσόνησο».

Θυμίζουμε ότι μέσα στο Σεπτέμβρη, οι ηγέτες Βόρειας και Νότιας Κορέας θα συναντηθούν στη δεύτερη Σύνοδό τους μετά από εκείνη που είχαν τον περασμένο Απρίλη, σηματοδοτώντας την ένταση των διεργασιών για τη «διευθέτηση» του Κορεατικού, με φόντο σκληρούς ανταγωνισμούς σε όλη την Ασία και τον Ειρηνικό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ