Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
Καταγγέλλει το φιλοναζιστικό καθεστώς και τον πρόεδρο της Βουλής

Τον φιλοναζιστή πρόεδρο του ουκρανικού κοινοβουλίου, Αντρέι Παρούμπι, και την κυβέρνηση του Κιέβου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, Πιοτρ Σιμονένκο, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του πρώτου. Συγκεκριμένα ο Παρούμπι, μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση, εμφάνισε προκλητικά τον Χίτλερ ως τον «μεγαλύτερο προωθητή της άμεσης δημοκρατίας, που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για το σήμερα».

Οπως σημειώνει ο ηγέτης του ΚΚ Ουκρανίας, «η βασική απειλή στην Ουκρανία τού σήμερα είναι το καθεστώς της μετα-Μεϊντάν εποχής (σ.σ. μετά την ανατροπή της προηγούμενης αστικής κυβέρνησης του Β. Γιανουκόβιτς), που αποδεικνύει τη νεοναζιστική του ουσία και τη φύση της φασιστικής δικτατορίας. Ο Παρούμπι είναι ο ιδρυτής του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος (νεοναζί) που έχει εγγραφεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και βασίζεται στην ιδεολογία του εθνικισμού του Ντμίτρι Ντοντσόφ, που συνδυάζει τις παραδόσεις του χιτλεροφασισμού και του ιταλικού φασισμού του Μουσολίνι. Το νόημα της ζωής του Παρούμπι είναι να συνεχίσει το έργο του Χίτλερ και να εφαρμόσει την πολιτική του, της εξόντωσης του λαού της Ουκρανίας. Η πραγματική απειλή για την Ουκρανία είναι το καθεστώς Ποροσένκο, Παρούμπι, Τουρτσίνοφ και διαφόρων άλλων εθνικιστικών και φασιστικών κομμάτων. Αυτό είναι που καταστρέφει την εδαφική ακεραιότητα και αφαιρεί από την Ουκρανία την πολιτική και οικονομική κυριαρχία, κάνοντάς την νεοαποικία και το λαό της σκλάβο των πολυεθνικών επιχειρήσεων».

Τέλος, ο Π. Σιμονένκο καλεί τόσο το τοπικό κοινοβούλιο όσο και τη διεθνή κοινότητα να απαιτήσουν την καθαίρεση του Παρούμπι από τη θέση του προέδρου της Βουλής, και ταυτόχρονα να δικαστεί, όπως οι ναζιστές ηγέτες στη Δίκη της Νυρεμβέργης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ