Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Το βλέμμα σε ομίλους και μεταγραφικά

Με περισσότερο άγχος απ' ό,τι αναμενόταν, η ΑΕΚ πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε στον επαναληπτικό αγώνα για τα πλέι οφ του Champions League με αντίπαλο τη Βίντι στο ΟΑΚΑ. Το τελικό 1-1 (Μάνταλος 47' πέν. - Νεγκό 57'), σε συνδυασμό με τη νίκη της ελληνικής ομάδας στον πρώτο αγώνα στην Ουγγαρία με 2-1, ήταν αρκετό για να τη στείλει στους ομίλους της διοργάνωσης, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, κάτι που πανηγυρίστηκε δεόντως από παίκτες, τεχνική ηγεσία και φιλάθλους.

Τη χαρά των «κιτρινόμαυρων» μετρίασαν οι παιδαριώδεις αποβολές του Λόπεζ κατά τη διάρκεια του αγώνα και ιδίως του Λιβάγια, μετά τη λήξη, λόγω αψιμαχίας με παίκτες της Βίντι. Αμφότεροι θα απουσιάσουν από τους πρώτους αγώνες της ΑΕΚ για τη φάση των ομίλων, και ειδικά η τιμωρία του Λιβάγια από την UEFA αναμένεται βαριά.

Οπως και να 'χει, πάντως, την επομένη της πρόκρισης το ενδιαφέρον στην «Ενωση» εστιάζεται σε δύο μέτωπα: Αυτό που αφορά τη σημερινή κλήρωση της UEFA, όπου η ΑΕΚ θα μάθει τους αντιπάλους της στον όμιλο, και εκείνο της μεταγραφικής ενίσχυσης, με το χρόνο να πιέζει (31 Αυγούστου λήγει η μεταγραφική περίοδος). Χτες ανακοινώθηκε και επίσημα η η απόκτηση για τρία χρόνια του Γιάννη Γιαννιώτα, που αγωνιζόταν στη Βαγιαδολίδ ως δανεικός από τον Ολυμπιακό και έμεινε ελεύθερος. Την ίδια ώρα, στην τελική ευθεία φέρεται να έχουν μπει οι συζητήσεις για την απόκτηση του Ολλανδού εξτρέμ της Σουόνσι, Νάρσινχ.

Τέλος εποχής για Μπάγεβιτς

Την παραίτησή του από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της ΑΕΚ μετά από 5 χρόνια υπέβαλε χτες ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, για προσωπικούς λόγους, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ. Ο Σέρβος πρώην παίκτης και τεχνικός των 4 τίτλων (1988, 1992, 1993, 1994) φερόταν αποστασιοποιημένος από τα δρώμενα στην ΠΑΕ, σε κάθε περίπτωση όμως η είδηση προκάλεσε αίσθηση και αιφνιδιασμό. Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ τονίζει ότι σέβεται την απόφαση του Ντούσαν Μπάγεβιτς και κάνει λόγο για μια «εμβληματική προσωπικότητα στην 94χρονη ιστορία της ομάδας, που θα αποτελεί για πάντα ένα από τα πλέον επίτιμα μέλη της οικογένειας της ΑΕΚ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ