Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Συνάντηση για την αξιοποίηση του κτιρίου Λαδόπουλου

Συνάντηση για το θέμα της αξιοποίησης του κτιρίου της πρώην βιομηχανίας Λαδόπουλου είχαν προχτές ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο γγ Δημόσιων Επενδύσεων ΕΣΠΑ του υπουργείου Οικονομικών, Παναγιώτης Κορκολής. Θυμίζουμε ότι με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο έθεσε τους όρους και τις προϋποθέσεις που αφορούν την παραχώρηση της πρώην βιομηχανίας και τη χρήση της με τον εξής τρόπο:

«(...) Ο χώρος του Λαδόπουλου θα αξιοποιηθεί ώστε να γίνει το μουσικό σχολείο, το οποίο σήμερα στεγάζεται σε κοντέινερ, ένα σχολείο που θα αξιοποιεί και το εργοστάσιο τέχνης που σε λίγο χρονικό διάστημα θα λειτουργεί. Μπορούν επίσης να δημιουργηθούν studio για τη νεολαία, αίθουσες χορού, χώροι για τη δημιουργία παραρτήματος του Δημοτικού Ωδείου, γραφεία διοίκησης για κάλυψη των αναγκών του δήμου 3.000 τ.μ. Ταυτόχρονα μπορεί να δημιουργηθεί ένας βρεφονηπιακός σταθμός για τις ανάγκες της συνοικίας και των εργαζομένων των υπηρεσιών που θα δημιουργηθούν. Στον Λαδόπουλο υπάρχει χώρος διατηρητέος με μηχανήματα της χαρτοποιίας. Προτείνουμε σε αυτόν το χώρο να γίνει ανάδειξη των στοιχείων του πολιτισμού του κόσμου της δουλειάς και δημιουργία μουσείου εργασίας σε συνεργασία με τους μαζικούς φορείς της πόλης. Μπορεί δηλαδή ο χώρος του Λαδόπουλου να γίνει κέντρο Διοίκησης - Πολιτισμού (μουσείο βιομηχανίας - εκθεσιακό κέντρο, χώρος μουσικής παιδείας).

(...) Υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί δαπάνη πλήρως για το σύνολο του έργου, αφού είναι δημοσίου συμφέροντος, να υπάρχει εξοικονόμηση πόρων από μισθώματα και μετακινήσεις, ανάπτυξη δομών Παιδείας - Υγείας - Πρόνοιας (...)».

Στη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση του σημαντικού αυτού έργου για την πόλη καθώς και τα απαιτούμενα βήματα και χρονοδιαγράμματα έγκρισης μελετών, χρηματοδότησης κ.λπ. Επίσης, κατατέθηκε από την αντιπροσωπεία του δήμου κι έγινε δεκτή η καταρχήν ένταξη ανάπλασης του Παλιού Δημοτικού Νοσοκομείου, προϋπολογισμού 10,9 εκατ. ευρώ σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας - ΕΣΠΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση σε ημερίδα του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας(26/4/2017)
Πώς το αστικό κράτος παραχωρεί τα πάντα στο κεφάλαιο(18/11/2012)
Μακριά από τις πραγματικές πολιτιστικές ανάγκες του λαού(26/8/2012)
Προσηλωμένο στο καπιταλιστικό κέρδος(31/3/2012)
Λεφτά στα μνημεία όχι στα «Μέγαρα»(15/4/2011)
Να μην εκποιηθεί δημόσια περιουσία(24/7/2002)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org