Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΟΛΟΥ
Με μεθοδεύσεις επιχειρεί να κρύψει τις ευθύνες της για την υπόθεση ΕΡΓΗΛ

Ως κυματοθραύστης της λαϊκής αγανάκτησης για την πολιτική της κυβέρνησης λειτουργεί η δημοτική αρχή Μπέου, επισημαίνει η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, απαιτώντας να σταματήσουν αμέσως οι αστυνομικές παρεμβάσεις και οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των δημοτών που διαμαρτύρονται

Με στόχο να καλύψει της δικές της σοβαρές ευθύνες για το «σκάνδαλο ΔΕΥΑΜΒ - ΕΡΓΗΛ» και προκειμένου να κάμψει τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της, η δημοτική αρχή Βόλου κατέφυγε, για μια ακόμα φορά, στην προσφιλή της μέθοδο της πρόσκλησης επεισοδίων και εκτρόπων, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τρίτη, όπου έγινε συζήτηση της πρότασής της για «λύση και εκκαθάριση» της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου, (ΔΕΥΑΜΒ). Να σημειώσουμε ότι ανάλογα επεισόδια με τη συμβολή μπράβων και security της δημοτικής αρχής και με τη χρησιμοποίηση δυνάμεων της αστυνομίας σημειώθηκαν και κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προηγούμενη μέρα, που διακόπηκε γι' αυτόν το λόγο, και στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, που είχε προηγηθεί.

Τώρα τα μεθοδευμένα έκτροπα οδήγησαν σε συλλήψεις από την αστυνομία δημοτών που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση, αλλά και ενός δημοτικού συμβούλου - στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι - μετά από σχετική μήνυση που κατέθεσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τελικά, όπως αναμενόταν, η πρόταση της δημοτικής αρχής για «λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ» - που σύμφωνα με την ίδια θα οδηγούσε σε ενσωμάτωσή της στο δήμο Βόλου - δεν εγκρίθηκε, καθώς υπερψηφίστηκε μόνο από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων.

Να επισημάνουμε ότι ως δικαιολογία γι' αυτήν την πρότασή της η δημοτική αρχή πρόβαλε ότι η ΔΕΥΑΜΒ αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώσει ούτε τις λειτουργικές της υποχρεώσεις (μισθοδοσία, συντήρηση και επισκευές του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης), επειδή η εργολαβική εταιρεία ΕΡΓΗΛ διεκδικεί απ' αυτή ποσό 9,2 εκατ. ευρώ για «υπερσυμβατικές εργασίες» στο έργο «Υδρευση Βόλου - Επέκταση και Βελτίωση Δικτύου Υδρευσης», που ολοκληρώθηκε το 2008 και για το οποίο έχει ήδη εισπράξει 9,98 εκατ. ευρώ, ενώ, σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής παραλαβής της ΔΕΥΑΜΒ και του ΤΕΕ Μαγνησίας, επρόκειτο για έργο κόστους 4,3 εκατ. ευρώ και επιπλέον επειδή υπάρχουν χρηματικές αξιώσεις των εργαζομένων από την επιχείρηση ύψους 4 εκατ. ευρώ.

Παρέμβαση της ΤΕ Μαγνησίας

Σε ανακοίνωσή της για τα προχτεσινά έκτροπα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ επισημαίνει:

«Είναι γελασμένοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και η δημοτική αρχή αν νομίζουν ότι με πληρωμένους μπράβους, ΜΑΤ και με τα μεθοδευμένα έκτροπα στο χτεσινό και σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο θα καλύψουν τις σοβαρές ευθύνες τους στο σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ. Εχουν βαθιά μεσάνυχτα αν πιστεύουν ότι μπορούν να βάλουν στο γύψο το δικαίωμα των λαϊκών οικογενειών της πόλης να διαμαρτύρονται.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν παρεμβαίνει ενάντια στη δημοτική αρχή, αλλά συνδράμει με αστυνομικές δυνάμεις και με εισαγγελείς και αυτό επειδή έχει βρει στο πρόσωπο του δημάρχου Μπέου και της πλειοψηφίας έναν καλό κυματοθραύστη της λαϊκής αγανάκτησης απέναντι στα μέτρα και τις ευθύνες της και έναν αποφασισμένο υπερασπιστή της αντιλαϊκής πολιτικής της στην Τοπική Διοίκηση. Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι διώξεις!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ