Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Διεργασίες για τη διεξαγωγή τοπικών εκλογών το Σεπτέμβρη

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Την υποψηφιότητα περίπου 35.000 ατόμων στις πρώτες - από την έναρξη του πολέμου το 2011 - τοπικές εκλογές στη Συρία, που θα διεξαχθούν στις 16 Σεπτέμβρη, επικύρωσαν χτες οι αρμόδιες αρχές.

Πληροφορίες της συριακής εφημερίδας «Αl Watan» αναφέρουν πως οι αρμόδιες επιτροπές επικύρωσαν 34.553 υποψηφιότητες μεταξύ 55.164 ατόμων. Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 18.478 έδρες, έναντι 17.000 εδρών που ήταν στις τελευταίες εκλογές. Ο Σλεϊμάν αλ Κάεντ, πρόεδρος της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής, δήλωσε στην εφημερίδα ότι πλέον «μεγάλος αριθμός χωριών έχουν μετατραπεί σε δήμους». Σε αυτό το γεγονός απέδωσε και την αύξηση του αριθμού των εδρών στα Δημοτικά Συμβούλια. Αντίθετα, καμία υποψηφιότητα δεν αφορά τις επαρχίες Ντέιρ Εζόρ (ανατολικά), Χασάκα (βορειοανατολικά) και Ντεράα (νότια), καθώς ο συριακός στρατός συνεχίζει τις μάχες για την πλήρη ανακατάληψή τους από τζιχαντιστές και άλλους αντικαθεστωτικούς.

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε χτες πως η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να εγκαταστήσει «ειδικά εκλογικά κέντρα» μέσα στην πόλη Χάμα, ώστε να επιτρέψει την καταγραφή των δυνάμει υποψηφίων σε περιοχές που δεν ελέγχονται από το στρατό.

Στη Συρία διεξήχθησαν βουλευτικές εκλογές το 2016 και προεδρικές εκλογές το 2014, στις οποίες ο Πρόεδρος της χώρας, Μπασάρ αλ Ασαντ, εξελέγη για άλλα επτά χρόνια.

Οπως ανακοινώθηκε, τα νέα Τοπικά Συμβούλια που θα αναδειχθούν στις 16/9 θα έχουν αυξημένες αρμοδιότητες, καθώς θα πρέπει να καταρτίσουν σχέδια ανάπτυξης, να προτείνουν προγράμματα επενδύσεων και να λάβουν συγκεκριμένες αποφάσεις που αφορούν τη φάση της ανοικοδόμησης.

  • Η προεδρία της Συρίας ανακοίνωσε χτες ότι η 42χρονη σύζυγος του Προέδρου, Ασμα Ασαντ, άρχισε να υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ