Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Ανθρακες ο θησαυρός» των εξαγγελιών της κυβέρνησης

Σε ανακοίνωση για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής αναφέρει: «Η σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με υπουργούς και φορείς στο Λαύριο, για την επόμενη μέρα από την καταστροφή στο Μάτι και τα μέτρα που εξήγγειλε αποδεικνύουν ότι η "επόμενη μέρα" είναι νύχτα πέρα ως πέρα.

Προκαλεί πραγματικά έκπληξη το γεγονός ότι, 15 μέρες μετά από αυτό το τραγικό γεγονός, δεν υπήρξε καμία αναφορά στην πρόληψη και σε κάποια έκτακτα μέτρα για την προστασία της ζωής, μιας και φάνηκε με τον πιο τραγικό τρόπο η γύμνια του κρατικού μηχανισμού. Ο,τι εξήγγειλε είχε να κάνει με τα αυθαίρετα και την εφαρμογή νόμων ψηφισμένων προ 35ετίας, όπως αυτός ο γνωστός νόμος Τρίτση, που είναι λογικό να είναι και ανεπαρκής.

Αυτό που με ευλάβεια υπερασπίζονται ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, και είναι η κύρια αιτία του προβλήματος, είναι το γεγονός ότι η γη είναι εμπόρευμα, ότι η πολεοδόμηση θα συνεχίσει να γίνεται όχι με επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες, αλλά με βάση αυτό που επιθυμούν οι "στρατηγικοί επενδυτές", για να διαμορφώσουν τα πεδία κερδοφορίας τους.

Η απόκτηση στέγης για την εργατική - λαϊκή οικογένεια είναι υπόθεση ατομική. Η ανάγκη του λαού για στέγη ποτέ δεν ήταν μέριμνα του κράτους, υπήρχε μόνο ο ΟΕΚ και αυτόν τον διέλυσε η σημερινή κυβέρνηση. Με βάση τα παραπάνω είναι βέβαιο ότι στις θάλασσες θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός του λαού, με παράνομο ή νόμιμο τρόπο, αυθαίρετα θα συνεχίσουν να φτιάχνονται, όσο δεν υπάρχει μέριμνα για κάλυψη της στέγης του λαού από το κράτος.

Ο πρωθυπουργός όσον αφορά τους πυρόπληκτους στάθηκε στα επιδόματα και σε μια γενική θέση για πολεοδομική αποκατάσταση στο Μάτι. Δεν ακούστηκε κουβέντα για τα άμεσα μέτρα που πρέπει να παρθούν στην περιοχή και στο περιβάλλον, για αντιπλημμυρικά μέτρα, για επάνδρωση των αποσαθρωμένων Κέντρων Υγείας της περιοχής.

Καλούμε τους πυρόπληκτους να εντείνουν την πάλη τους, να διεκδικήσουν μέσα από την επιτροπή τους την αποκατάσταση και την αποζημίωση στο 100% των καταστροφών που υπέστησαν. Τέλος, επειδή ο πρωθυπουργός επέλεξε για άλλη μια φορά το Λαύριο ως επικοινωνιακό φόντο, τον καλούμε να ξεκινήσει από εδώ το άνοιγμα των παραλιών και συγκεκριμένα από αυτήν την παραλία που κάνει διακοπές το καλοκαίρι...».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org