Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Για να μη γίνουν αποκαΐδια τα δικαιώματα των εργαζομένων

Αιτήματα και διεκδικήσεις για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που δουλεύουν στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές προβάλλουν το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και το Παράρτημά του στα Νοτιοανατολικά Προάστια.

Παράλληλα, απευθύνουν κάλεσμα «στους συναδέλφους που εργάζονται στις πληγείσες περιοχές να μην υποκύψουν σε πιέσεις για "οικειοθελείς παραιτήσεις" και να καταγγείλουν στο Συνδικάτο κάθε προσπάθεια να περικοπούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όσες επιχειρήσεις παραμένουν σε λειτουργία». Ακόμα, καλούν «τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου στην Αττική να σηκώσουμε όλοι μαζί το βάρος της αλληλεγγύης και του αγώνα για τους συναδέλφους μας στην Ανατολική και Δυτική Αττική, οργανώνοντας την έμπρακτη στήριξη στους πυρόπληκτους και την πάλη για την υπεράσπιση ουσιαστικών και άμεσων μέτρων στήριξης και ανακούφισης».

Οσον αφορά τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που έχουν καταστραφεί, το Συνδικάτο διεκδικεί:

  • Να καλυφθούν άμεσα από τον ΟΑΕΔ μέχρι το τέλος του Οκτώβρη, δηλαδή μέχρι το τέλος της σεζόν, οι μισθοί (με ελάχιστο ποσό αποζημίωσης τα 600 ευρώ για κάθε μήνα) και η ασφάλιση των εποχικών εργαζομένων που έχασαν τη δουλειά τους λόγω των πυρκαγιών. Μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου, να ενταχθούν όλοι οι εποχικοί στο Ταμείο Ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις.
  • Να διασφαλιστεί η επαναπρόσληψη των εποχικών εργαζομένων για την επόμενη τουριστική περίοδο.
  • Για τους εργαζόμενους που δουλεύουν όλο το χρόνο, η μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη να ισχύσει μέχρι να επαναλειτουργήσει η επιχείρηση.

Οσον αφορά τις επιχειρήσεις που παραμένουν σε λειτουργία, το Συνδικάτο απαιτεί:

  • Διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
  • Καμία περικοπή σε μισθούς - ένσημα - δικαιώματα.
  • Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Εργασίας να εντείνουν τους ελέγχους στις περιοχές που έχουν πληγεί για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στις τουριστικές εγκαταστάσεις.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ