Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Ξιφουλκούν στα διαδικαστικά

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσε χτες η ΝΔ, με αφορμή την προχτεσινή παραγγελία του Σπ. Κοντονή προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία ζητά τον έλεγχο των ενδεχόμενων πολεοδομικών ευθυνών για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική.

Στην Ερώτηση, που προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 10/9, η ΝΔ υποστηρίζει ότι, δεδομένων των συνθηκών και της σοβαρότητας της υπόθεσης, ο υπουργός «όφειλε να ζητήσει τον πλήρη έλεγχο των παραγόντων που οδήγησαν στο θάνατο περισσότερους από 90 συμπολίτες μας, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες που ενδεχομένως προκύπτουν για τα πρόσωπα που είχαν σχετική αρμοδιότητα». Επίσης, τονίζει ότι θα έπρεπε να αναλάβει την υπόθεση έμπειρος εισαγγελέας Εφετών, λόγω της σοβαρότητας και της συνθετότητάς της.

Ανάλογη θέση πήρε και το Ποτάμι: «Ο έλεγχος των υπευθύνων θα έπρεπε να διενεργηθεί στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και να ανατεθεί - με βάση τις προβλέψεις της νομοθεσίας - σε έμπειρο εισαγγελέα Εφετών και όχι να αντιμετωπιστεί ως μία υπόθεση ρουτίνας. Η ανάθεση της πραγματογνωμοσύνης σε εν ενεργεία πυραγό, δηλαδή σε αξιωματικό που τελεί σε σχέση ιεραρχικής εξάρτησης από την ελεγχόμενη ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι εκτός λογικής», αναφέρει.

Στο μεταξύ, ο Κυρ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε την αεροπορική βάση Ελευσίνας (112 Πτέρυγα Μάχης), όπου βρίσκεται η βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών «Canadair». Είπε εκεί ότι αποτελούν προτεραιότητά του η επισκευή και η συντήρηση των αεροσκαφών, ώστε να διασφαλίζονται τόσο η ασφάλεια των χειριστών όσο και η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ