Παρασκευή 27 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΝΑ
Εκρηξη έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία

ΠΕΚΙΝΟ.--

Εκρηξη σημειώθηκε χτες στη 1 μ.μ. (τοπική ώρα) έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της πρεσβείας, «ένα άτομο πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό. Εκτός από τον βομβιστή, δεν υπήρξε άλλο άτομο που τραυματίστηκε και δεν προκλήθηκαν ζημιές στην περιουσία της πρεσβείας. Η τοπική αστυνομία ανταποκρίθηκε».

Το αμερικανικό δίκτυο CNBC μετέδωσε ότι ο ύποπτος που συνέλαβε η αστυνομία είναι ένας 26χρονος με καταγωγή από την κινεζική αυτόνομη περιφέρεια Εσωτερική Μογγολία (που βρίσκεται στα βόρεια της Κίνας, στα σύνορα με τη Μογγολία). Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχε γίνει κάποια ενημέρωση για τα κίνητρα του δράστη.

Οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» μετέδωσαν ότι η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που ακούστηκε σε οικοδομικά τετράγωνα αρκετά μακριά από την πρεσβεία.

Αργότερα, έγινε γνωστό ότι έξω από την πρεσβεία η αστυνομία συνέλαβε μία γυναίκα που περιλούστηκε με βενζίνη και εικάζεται ότι επιδίωκε να αυτοπυρποληθεί. Δεν είναι γνωστό αν τα δύο περιστατικά συνδέονταν.

Στο σημείο έσπευσαν αρκετά περιπολικά και ο δρόμος έξω από την πρεσβεία έκλεισε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ