Τρίτη 17 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Εντυπωσιακή πρεμιέρα για την Εθνική ανδρών

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η Εθνική ανδρών τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο που διεξάγεται στη Βαρκελώνη αφού στην πρεμιέρα του ομίλου της για την α' φάση νίκησε εύκολα την Τουρκία με 27-1. Παρά τη διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων το αποτέλεσμα θεωρείται σημαντικό για την ελληνική ομάδα όχι μόνο για ψυχολογικούς λόγους ενόψει της σαφώς πιο δύσκολης συνέχειας αλλά και για πρακτικούς. Και αυτό γιατί η διαφορά στο σκορ ήταν κάτι που αποτελούσε στόχο για την Εθνική προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες σε περίπτωση ισοβαθμιών για τον στόχο της πρωτιάς του ομίλου. Σημειώνεται πως ο πρώτος του ομίλου προκρίνεται κατευθείαν στα προημιτελικά ενώ ο 2ος και ο 3ος θα παίξουν αγώνα μπαράζ με τους αντίστοιχους του διπλανού ομίλου (π.χ. 2ος Α - 3ος Β) για την πρόκριση στην οκτάδα. Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής είναι αύριο Τετάρτη η Ολλανδία, ενώ την Παρασκευή 20 Ιούλη θα αντιμετωπίσει την Κροατία, στον αγώνα όπου βάσει προγνωστικών θα κριθεί η πρωτιά του ομίλου.

Οσο αφορά τη χτεσινή αναμέτρηση, το νωθρό ξεκίνημα της Εθνικής κράτησε για ένα τρίλεπτο λεπτές τις ισορροπίες με το σκορ στο 2-1, ωστόσο από κει και έπειτα οι Ελληνες διεθνείς πατώντας το... γκάζι πραγματοποίησαν ένα σερί 10-0 προηγούμενοι στο ημίχρονο με 12-1 και τελειώνοντας ουσιαστικά τα πάντα. Αν και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, στη συνέχεια πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές εντούτοις η Εθνική ήταν ασταμάτητη και χάρη σε ένα σπουδαίο 15-0 στο β' μέρος έφθασε στο τελικό αποτέλεσμα.

Τα οκτάλεπτα: 1-5, 0-7, 0-6, 0-9

Οι σκόρερ:

ΤΟΥΡΚΙΑ: Σονμέζ 1,

ΕΛΛΑΔΑ: Φουντούλης 6, Καπότσης 3, Δερβίσης 4, Αργυρόπουλος 3, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 5, Βλαχόπουλος 5.

ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Βλέπει προημιτελικά

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πραγματοποίησε με το ...καλημέρα στη διοργάνωση η Εθνική γυναικών μετά τις δυο σπουδαίες νίκες που πέτυχε επί της Γαλλίας με 15-7 και της Ιταλίας με 7-6. Σήμερα οι γυναίκες της Εθνικής θα αντιμετωπίσουν την Κροατία σε έναν κομβικό αγώνα για τον στόχο της πρωτιάς του ομίλου (18.00 ΕΡΤ3).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ