Παρασκευή 6 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Διεκδικεί «μεγαλύτερο περιθώριο ελιγμών» στην ΕΕ

ΡΩΜΗ.--

Η ιταλική κυβέρνηση «Κινήματος 5 Αστέρων» (M5S) - «Λέγκας» δηλώνει αποφασισμένη να παζαρέψει σκληρά για λογαριασμό των μονοπωλίων που εκπροσωπεί τη θέση τους στην ΕΕ, όπως επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εργασίας και Βιομηχανίας, Λουίτζι ντι Μάγιο, τονίζοντας ότι η Ρώμη θα ζητήσει από την ΕΕ μεγαλύτερο περιθώριο ελιγμών σε ό,τι αφορά τις δημόσιες επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις.

Μιλώντας στη «Λα Στάμπα», ο ντι Μάγιο - που είναι και ηγέτης του M5S - υπογράμμισε ότι «τους επόμενους μήνες η στάση της κυβέρνησης θα αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν», αλλά και ότι «θα κινηθούμε για να κερδίσουμε μεγαλύτερες επενδύσεις και την πιθανότητα να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές στον δημοσιονομικό τομέα και τον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας».

Πρόσφατα, η ένωση των μεγαλοβιομηχάνων Confindustria επανέλαβε την ανάγκη να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα και να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις απαραίτητες για την ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο ηγέτης της «Λέγκας», Ματέο Σαλβίνι, είπε ότι θα ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα, διαμαρτυρόμενος για την κατάσχεση χρημάτων του κόμματός του, μετά από δικαστική απόφαση σχετική με την καταδίκη της προηγούμενης ηγεσίας του κόμματος. Ο Σαλβίνι ύψωσε τους τόνους, μιλώντας για προσπάθεια σπίλωσης ενός από τα μεγαλύτερα κόμματα της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ