Παρασκευή 15 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η βρετανική εταιρεία «Rolls-Royce» (Ρολς Ρόις), που φτιάχνει μηχανές για αεροσκάφη των μονοπωλίων αεροναυπηγικής «Boeing» και «Airbus» ανακοίνωσε χτες πως θα προχωρήσει έως το 2021 στην απόλυση 4.600 εργαζομένων για να κάνει «αναδιαρθρώσεις» με στόχο την εξοικονόμηση 1 δισεκατομμυρίου στερλινών.

ΝΤΟΧΑ.-- Η αεροπορική εταιρεία «Emirates» των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) με τον κινεζικό όμιλο ηλεκτρονικού εμπορίου «Alibaba Group», με στόχο τη διασυνοριακή διαχείριση εμπορευμάτων.

ΚΑΪΡΟ.-- Ορκίστηκε χτες η νέα κυβέρνηση στην Αίγυπτο με πρωθυπουργό τον έως πρότινος υπουργό Οικιστικής Πολιτικής, Μουστάφα Μαμπντούλι. Η νέα κυβέρνηση είναι ανανεωμένη κατά περίπου το ένα τρίτο, ενώ το ένα τέταρτο των υπουργών είναι γυναίκες. Οι σημαντικότερες αλλαγές έγιναν στο υπουργείο Αμυνας, το οποίο ανέλαβε ο Μοχάμεντ Αχμεντ Ζάκι, στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου διορίστηκε ο Μαχμούντ Ταουφίκ και στο υπουργείο Οικονομικών, όπου ο αναπληρωτής υπουργός Μοχάμεντ Μάιτ αναβαθμίστηκε σε υπουργό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ