Πέμπτη 14 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Να εξασφαλιστούν οι όροι για δίχρονη Προσχολική Αγωγή

Παρέμβαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαϊδαρίου

Την άρνηση του υπουργείου Παιδείας να συναντηθεί και να ακούσει τα αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και δημοτικής αρχής Χαϊδαρίου σε ό,τι αφορά τους όρους υλοποίησης της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαϊδαρίου.

Στο υπόμνημα που επρόκειτο να κατατεθεί στην παρέμβαση των παραπάνω στο υπουργείο Παιδείας στις 11 Ιούνη, τονίζεται η αναγκαιότητα της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και πως η θεσμοθέτησή της, με τους όρους που υλοποιήθηκε με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, δημιουργεί σοβαρά ζητήματα. Ειδικά για τον δήμο Χαϊδαρίου, στο Υπόμνημα σημειώνεται πως «η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε, με τις εγγραφές των προνηπίων για την επόμενη σχολική χρονιά, είναι επιβαρυμένη τόσο για τα παιδιά όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί. Και τα 39 τμήματα που λειτουργούν στο δήμο είναι πολυπληθή: 15 τμήματα με αναλογία 25/1 και τα υπόλοιπα, περίπου, 20/1. Επιπλέον, πολλές από τις ήδη υπάρχουσες αίθουσες είναι ακατάλληλες για να φιλοξενήσουν τόσα παιδιά, με 2 από αυτές να κρίνονται παντελώς ακατάλληλες, καθώς είναι χώροι που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες και μετατράπηκαν σε νηπιαγωγεία προκειμένου να καλυφτούν όπως - όπως οι ανάγκες. Ενώ, από τα 39 τμήματα μόλις τα 17 λειτουργούν ως ολοήμερα τμήματα. Με βάση τη διαμορφωμένη κατάσταση και τα στοιχεία, απαιτείται, εδώ και τώρα, κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας να λάβουν τα αναγκαία μέτρα, με γενναία αύξηση της χρηματοδότησης».

Οπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί τους και να ακούσει τα δίκαια αιτήματά τους. «Ξεκαθαρίζουμε στο υπουργείο Παιδείας ότι δεν έχει ξεμπερδέψει μαζί μας. Με τις κλειστές πόρτες δεν θα μας πτοήσει, απεναντίας, την επόμενη φορά, θα είμαστε πολύ περισσότεροι για να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την κατάσταση όπως διαμορφώνεται με τις εγγραφές των παιδιών προσχολικής ηλικίας, με τα πολυπληθή τμήματα, τις ακατάλληλες αίθουσες που δεν καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών σε σίτιση και ξεκούραση, την έλλειψη νηπιαγωγών, επιστημόνων Ειδικής Αγωγής, βοηθητικού προσωπικού», σημειώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ