Τρίτη 12 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ
Με πολύμορφες κινητοποιήσεις απαιτούν ανάκληση των απολύσεων

Σε πάλη για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους καλεί η Επιτροπή Αγώνα

Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό

Eurokinissi

Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό
Σειρά κινητοποιήσεων πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ, απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων 23 υδρονομέων της εταιρείας, τις οποίες ανακοίνωσε η διορισμένη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διοίκηση της εταιρείας, την περασμένη Πέμπτη.

Χτες το πρωί, εργαζόμενοι και απολυμένοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας (7 π.μ. έως τις 10 π.μ.), στο πλαίσιο της οποίας έκαναν συγκέντρωση έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό, περιφρουρώντας την κινητοποίησή τους απέναντι στις μεθοδεύσεις της διοίκησης που προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να τη σπάσει.

Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της Λαϊκής Επιτροπής Γαλατσίου.

Ακολούθησε συγκέντρωση στο υπουργείο Υποδομών - Μεταφορών και συνάντηση με την διευθύντρια του γραφείου του υπουργού και του γενικού γραμματέα, οι οποίοι επί της ουσίας δεν απάντησαν στο αίτημα για ανάκληση των απολύσεων, αλλά αρκέστηκαν να πουν ότι θα εξετάσουν το θέμα...

Υστερα από πρόταση των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στην ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, συνεδρίασε το ΔΣ της Ομοσπονδίας και αποφάσισε σήμερα Τρίτη να πραγματοποιηθεί νέα στάση εργασίας (7 π.μ. - 10 π.μ.) και νέα συγκέντρωση στο κτίριο της ΕΥΔΑΠ στην οδό Λαοδικείας. Θα ακολουθήσει συγκέντρωση έξω από τον ΑΣΕΠ, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του προεδρείου του ΑΣΕΠ με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, το προεδρείο της ΟΜΕ, τους εκπροσώπους των εργαζομένων και εκπροσώπους των υδρονομέων, με σκοπό την επίλυση του θέματος έστω και την ύστατη στιγμή.

Ακόμα, για αύριο Τετάρτη έχει αποφασιστεί να γίνει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση όλου του προσωπικού στις 12 το μεσημέρι στο κτίριο της οδού Λαοδικείας, μπροστά στη διεξαγωγή του κρίσιμου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ.

«Τροχιοδεικτικές βολές» στο πλαίσιο της ένταξης στο «υπερταμείο»...

Να σημειωθεί ότι για το θέμα αυτό υπάρχουν σειρά αντιφατικών νομικών αποφάσεων διαφορετικών θεσμών (ΑΣΕΠ, Αρείου Πάγου, πολιτικών και διοικητικών δικαστηρίων), γεγονός που αναδεικνύει ότι η διεκδίκηση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία έχει πρώτιστα πολιτικό χαρακτήρα και δεν μπορεί να εξαντλείται σε ατέρμονες νομικές διαδικασίες, που τελικά δεν υπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι απολύσεις αυτές αποτελούν «"τροχιοδεικτικές βολές" για τις ομαδικές απολύσεις που σχεδιάζουν μετά την ένταξη στο "υπερταμείο" και τη σχεδιαζόμενη εκχώρηση μετοχών στους μονοπωλιακούς ομίλους».

Η Επιτροπή προβάλλει τα αιτήματα της άμεσης ανάκλησης των απολύσεων και της μετατροπής των συμβάσεών τους σε αορίστου. Καλούν τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ να βάλουν στο επίκεντρο της πάλης τους αιτήματα όπως: Πλήρης και σταθερή εργασία για όλους, προσλήψεις προσωπικού, καμιά ιδιωτικοποίηση, φθηνό και ποιοτικό πόσιμο νερό για όλους κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ