Τρίτη 12 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Νέα παναττική κινητοποίηση την ερχόμενη Τρίτη

Σε νέα παναττική κινητοποίηση καλούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, την Τρίτη 19/6, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Συνεχίζοντας τον μαραθώνιο κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει ενάντια στους αντιασφαλιστικούς - αντισυνταξιουχικούς νόμους, καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στη Βουλή.

«Οι συντάξεις μας, που τις πληρώσαμε σε όλη μας τη ζωή με τη δουλειά μας, γίνονται προνοιακά βοηθήματα», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους και απευθύνουν κάλεσμα αγώνα: «Να μην επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να εφαρμόσει τις καταστρεπτικές αντισυνταξιουχικές διατάξεις του νόμου 4387/2016. Να είμαστε και την καλοκαιρινή περίοδο σε αγωνιστική επιφυλακή. Να απαντήσουμε στη θανατηφόρα προπαγάνδα τους. Με όπλο τον αγώνα μας, να μην τους αφήσουμε, μπορούμε. Πολλαπλασιάζοντας τη συμμετοχή μας στις δράσεις, στις συγκεντρώσεις, στον αγώνα».

Διεκδικούν:

-- Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις. Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

-- Οχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.

-- Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

-- Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων.

-- Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.

-- Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4ης «αξιολόγησης». Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.

Συγκέντρωση χτες στη Λέσβο

Γέμισε με συνταξιούχους η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν οι συνταξιουχικές οργανώσεις χτες στη Μυτιλήνη.

«Είμαστε μάχιμοι. Διεκδικούμε αυτά που μας κλέψανε. Παλεύουμε για τη ζωή που μας στερούν, γιατί είμαστε ζωντανοί και κανείς δεν θα μας κάνει να σκύψουμε το κεφάλι». Ηταν τα λόγια του προέδρου της Παλλεσβιακής Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συναφών Φορέων, Βαγγέλη Χριστοδούλου, κατά το άνοιγμα της συγκέντρωσης.

Στη συνέχεια, χαιρέτισαν ο γραμματέας του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, Μπάμπης Ντινενής, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Λέσβου, Νίκος Μπουλμπούλης, και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, Στρατής Κόμβος.

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση πραγματοποίησε ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Μανώλης Ραλλάκης.

Στο μεταξύ, συνταξιουχικές ενώσεις και σωματεία σχεδιάζουν τις εξής πρωτοβουλίες:

-- Τα Συνταξιουχικά Σωματεία ΙΚΑ Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας και τα αντίστοιχα παραρτήματα της Ενωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών οργανώνουν συγκέντρωση σήμερα, Τρίτη, στις 7.30 μ.μ., στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω.

-- Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων του νομού στο Αγρίνιο την Πέμπτη 14/6, στις 10 π.μ., στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη.

-- Την Τρίτη 19/6, πανθεσσαλική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ετοιμάζουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Θεσσαλίας.

Επιπλέον, η Ενωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και περιχώρων διοργανώνει την Πέμπτη 14/6 εκδήλωση συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό, στον δίκαιο αγώνα του ενάντια στην ισραηλινή κατοχή. Στην εκδήλωση θα μιλήσει εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής πρεσβείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ