Τρίτη 12 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στο πλευρό των μεταναστών εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα

Αντιπροσωπεία της Γραμματείας Μεταναστών και Προσφύγων επισκέφθηκε την Κυριακή την περιοχή

Από την επίσκεψη του ΠΑΜΕ στους εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα
Από την επίσκεψη του ΠΑΜΕ στους εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα
Με αφορμή την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στη Νέα Μανωλάδα, σε καταυλισμό των μεταναστών εργατών γης, κυρίως από το Μπαγκλαντές, η οποία ανέδειξε την εγκληματική εργασιακή εκμετάλλευση καθώς και τις άθλιες συνθήκες διαμονής των εργατών γης, αντιπροσωπεία της Γραμματείας Μεταναστών και Προσφύγων του ΠΑΜΕ βρέθηκε την Κυριακή 10/6 στη Νέα Μανωλάδα στην Ηλεία και συναντήθηκε με μετανάστες που εργάζονται στην περιοχή, καθώς και με συνδικαλιστές των τοπικών συνδικάτων.

Οπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου της Γραμματείας, «συνδικαλιστές και μετανάστες περιόδευσαν μαζί σε αρκετούς αυτοσχέδιους καταυλισμούς των εργατών γης. Μοιράστηκε η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ μεταφρασμένη στη γλώσσα του Μπαγκλαντές, με τα αιτήματα που πρέπει να διεκδικήσουν μαζί με τα συνδικάτα. Εγινε πλούσια συζήτηση για τα προβλήματα των μεταναστών εργατών γης στην περιοχή, σε όλη την Ελλάδα αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες εργαζόμενοι, εξαιτίας της αντεργατικής - αντιμεταναστευτικής πολιτικής διαχρονικά των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ κάλεσε τους μετανάστες να οργανωθούν. Να κλείσουν τα αυτιά τους στις κυβερνητικές σειρήνες, στα ψεύτικα λόγια, να μην περιμένουν λύση από τα πάνω και μαζί με τους ντόπιους εργάτες να παλέψουν για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, για δουλειά με δικαιώματα, για κατάργηση της εκμετάλλευσης.

Το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει να δίνει το "παρών" στους χώρους δουλειάς και να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργατών γης στη Μανωλάδα, των εργατών γης, Ελλήνων και μεταναστών, στη χώρα μας».

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ από την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ στη Νέα Μανωλάδα θα δημοσιευτεί την Πέμπτη 14/6, στο 4σέλιδο «Εργαζόμενοι και Κοινωνική Συμμαχία».
Καταγγελία για τις άθλιες συνθήκες δουλειάς και διαμονής

«Η μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά στα καταλύματα των μεταναστών στη Μανωλάδα δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και που δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να αντιμετωπίζουν τους μετανάστες εργάτες γης ως σύγχρονους σκλάβους».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, με αφορμή τη φωτιά που κατέστρεψε την περασμένη βδομάδα τον πρόχειρο καταυλισμό μεταναστών εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα.

Οπως επισημαίνει, οι εργάτες γης, μετανάστες από το Μπαγκλαντές και άλλες χώρες, που έφυγαν από τις πατρίδες τους κυνηγημένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, «βρήκαν στην Ελλάδα την ευρωπαϊκή εκδοχή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας», αφού δουλεύουν απλήρωτοι για μήνες και ζουν σε ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες μέσα στα χωράφια.

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, έχουν την ευθύνη για το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών γης», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία και καλεί τους εργάτες, Ελληνες και μετανάστες, «μαζί, σαν ένας άνθρωπος, να οργανώσουν την πάλη τους» απέναντι σε αυτήν την πολιτική. «Ο αγώνας Ελλήνων και μεταναστών είναι ενιαίος κόντρα στον κοινό μας αντίπαλο. Κόντρα στην εργοδοσία, στα μονοπώλια, στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την ανεργία, τη μετανάστευση, την εξαθλίωση», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ