Πέμπτη 17 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Διαμετρικά αντίθετα τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων και των μεγάλων επιχειρήσεων

«Παρών» στη μάχη από Ομοσπονδίες και σωματεία αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ

Το «παρών» των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματοβιοτεχνών στο κάλεσμα συντονισμού και οργάνωσης του αγώνα μετέφερε στη σύσκεψη ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).

«Ολοι μαζί μπορούμε να δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους, την ΕΕ, να ορθώσουμε εμπόδια στην πολιτική που μας εξοντώνει, να βάλουμε τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της», τόνισε.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι έξι Ομοσπονδιών και πολλών σωματείων αυτοαπασχολούμενων.

Μέχρι στιγμής, αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση στις 30 Μάη έχουν πάρει 16 σωματεία και ενώσεις. Τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί συνεδριάσεις πολλών Διοικητικών Συμβουλίων, ενώ τα σωματεία έχουν ξεκινήσει την ενημέρωση σε γειτονιές και κλάδους.

«Βάζουμε στόχο, με τη μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση να δώσουμε την απάντησή μας στην κυβερνητική πολιτική αλλά και στους βαστάζους της στο συνδικαλιστικό κίνημα», υπογράμμισε ο Θ. Καλαμπαλίκης.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη στάση των ηγεσιών της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, που πήραν θέση στη συμμαχία τους δίπλα στον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. «Προσπαθούν να το παίξουν προστάτες του δήθεν ενιαίου επιχειρηματικού κόσμου, τσουβαλιάζοντας επιχειρήσεις με εκατομμύρια ευρώ τζίρο μαζί με χιλιάδες επαγγελματίες που κυνηγάνε καταχρεωμένοι το μεροκάματο», σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική: «Από τη μια, είναι το πιο κάτω κομμάτι, εμείς δηλαδή, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, οι πάνω από 500.000 που δεν απασχολούν προσωπικό σε όλη τη χώρα. Από την άλλη, οι μεγάλες επιχειρήσεις των οποίων τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με τα δικά μας και με τα συμφέροντα των εργαζομένων», επισήμανε. Τα συμφέροντά τους εκφράζει η ΓΣΕΒΕΕ, πρόσθεσε, με αιτήματα «κομμένα και ραμμένα για το κουστούμι των μεγάλων επιχειρήσεων που είναι δορυφόροι των μονοπωλίων και επιδιώκουν το καλύτερο πλασάρισμά τους στην πυραμίδα της αγοράς».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως υπενθύμισε ο Θ. Καλαμπαλίκης, η ΓΣΕΒΕΕ έκρινε ως «αναγκαστικό» το τελευταίο μνημόνιο, βρήκε «σε θετική κατεύθυνση» το πολυνομοσχέδιο που απελευθερώνει πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, ενώ σήμερα «που δήθεν ζητάει ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, δεν ζητά την κατάργηση ούτε ενός νόμου από αυτούς που μας έχουν τσακίσει τα τελευταία χρόνια».

«Οι μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις που εκπροσωπούνται από τη ΓΣΕΒΕΕ τακιμιάσαν με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και όλοι μαζί λένε ότι εκπροσωπούν το φτωχόκοσμο», σχολίασε ο Θ. Καλαμπαλίκης.

Και πρόσθεσε: «Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Ενάντια στον ίδιο εχθρό, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, υπάρχει και αναπτύσσεται παραπέρα η δική μας κοινωνική συμμαχία», η συμμαχία των σωματείων των εργατών και των αυτοαπασχολούμενων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ