Πέμπτη 17 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό στη Λάρισα

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας πραγματοποιήθηκε χτες στη Λάρισα κι αφορά σε Βολιώτη ελεύθερο επαγγελματία για χρέος του προς τράπεζα, ύψους 42.395 ευρώ. Κινητοποίηση στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το συμβολαιογραφείο οργάνωσαν συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, εκλεγμένοι στην Ομοσπονδία ΕΒΕ Μαγνησίας και στον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας, καθώς και η Γραμματεία Λάρισας της ΠΑΣΕΒΕ, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και μαζικών φορέων της περιοχής.

Απέναντι στους διαδηλωτές παρατάχθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ αντιπροσωπεία τους ανέβηκε στο συμβολαιογραφείο, απαιτώντας τη ματαίωση του πλειστηριασμού. Η διαδικασία ωστόσο προχώρησε, με μοναδική προσφορά αυτήν της τράπεζας στην οποία υπάρχει το χρέος.

Οπως αναφέρει ο Βολιώτης επαγγελματίας, το στεγαστικό δάνειο που πήρε το 2005 το αποπλήρωνε κανονικά μέχρι το 2012. Πριν από ένα μήνα, έκανε αίτηση για να μπει στο νόμο Κατσέλη, αλλά δεν έγινε δεκτή λόγω εμπορικότητας και απευθύνθηκε στην τράπεζα για διακανονισμό. Η τράπεζα του πρότεινε να καταβάλει το ποσό των 1.000 ευρώ ως προκαταβολή και μετά να υπογράψουν συμβόλαιο με δόση 420 ευρώ το μήνα, για 34 χρόνια. Παρόλο που το ποσό της δόσης ήταν πολύ μεγάλο, ήταν έτοιμος να το δεχτεί, αλλά, όπως καταγγέλλει, η τράπεζα άλλαξε στάση και του ζήτησε επιπλέον 4.000 ευρώ, ενημερώνοντάς τον ταυτόχρονα ότι το ποσό των 420 ευρώ ισχύει μόνο για τα τρία πρώτα χρόνια και στη συνέχεια, κάθε τρία χρόνια, το ποσό θα αυξάνεται κατά 15%.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ