Πέμπτη 17 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ.-- Νέα επίθεση έγινε χτες στην Ινδονησία, στη νήσο Σουμάτρα, για την οποία την ευθύνη ανέλαβε ξανά το «Ισλαμικό Κράτος». Και αυτή η επίθεση είχε στόχο αστυνομικό τμήμα, όπου έπεσε ένα φορτηγάκι από το οποίο βγήκαν ένοπλοι που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς. Συνολικά σκοτώθηκαν πέντε άτομα και δύο τραυματίστηκαν.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Ifop», το κόμμα του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, LREM, μαζί με το σύμμαχό του, MoDem, συγκεντρώνουν 27%. Το ευρωσκεπτικιστικό Εθνικό Μέτωπο συγκεντρώνει 17%, οι κεντροδεξιοί Ρεπουμπλικάνοι 15%, ενώ η «Ανυπότακτη Γαλλία» (του Ζαν Λικ Μελανσόν, που διεκδικεί ρόλο αναμορφωτή της σοσιαλδημοκρατίας) 14%.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι παρέμειναν χτες για δεύτερη μέρα χωρίς ηλεκτροδότηση στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων που προκάλεσαν σφοδρές καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χαλαζοπτώσεις, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι. Εξαιτίας των προβλημάτων, αρκετά σχολεία παρέμειναν χτες κλειστά.

ΣΙΑΤΛ.-- Ρόλο στο εκπαιδευτικό σύστημα των ΗΠΑ προσπαθεί να εξασφαλίσει ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της «Microsoft», Μπιλ Γκέιτς. Το «φιλανθρωπικό» ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς ανακοίνωσε χτες ότι έδωσε περίπου 44.000.000 δολάρια σε διάφορες «εξωσχολικές» ομάδες την τελευταία διετία, για να υλοποιήσουν «νέες πολιτειακές εκπαιδευτικές πολιτικές», που συνδέονται με τους σκοπούς του τεχνολογικού μονοπωλίου του Γκέιτς και τον εξωραϊσμό της δημόσιας εικόνας του. Το ίδρυμα Γκέιτς αξιοποίησε τον (προ τριών ετών) νόμο της πρώην κυβέρνησης Ομπάμα «Κάθε μαθητής πετυχαίνει».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Δεν υπάρχει «αναδίπλωση» στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, δήλωσε χτες το απόγευμα ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή τις αντιφατικές (σε σχέση με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Εμπορίου) δηλώσεις του για την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού υλικού ΖΤΕ, στην οποία επιβλήθηκε επταετής απαγόρευση στις εισαγωγές αμερικανικού λογισμικού και εξαρτημάτων. Νωρίτερα, η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας ενέκρινε με 10 ψήφους υπέρ και 5 κατά το διορισμό της Τζίνα Χάσπελ στη διεύθυνση της CIA, μετά τη διαβεβαίωσή της ότι δεν θα εγκρίνει την επαναφορά των βασανιστηρίων σε ανακρίσεις υπόπτων για «τρομοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ