Πέμπτη 10 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη στην Ελλάδα

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από χτες ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας. Στο πλαίσιό της, χτες, συναντήθηκε κατά σειρά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τον πρόεδρο της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη.

«Η επίσκεψή σας μπορεί να αποτελέσει ένα ορόσημο στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, ιδίως σήμερα, αυτήν την εποχή, που και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν πολύ σημαντικές προκλήσεις, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι πρέπει να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον Κάρολο στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αποκάλυψε ότι έχει αποδεχτεί επίσημη πρόσκληση της Τερέζα Μέι να επισκεφτεί μέσα στον επόμενο μήνα την Αγγλία.

Από την πλευρά του, ο Κάρολος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι Ελλάδα και Βρετανία θα πετύχουν πολλά με τη συνεργασία τους «όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας αλλά και το θέμα της μετανάστευσης και με όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε».

Κατά την υποδοχή του νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρ. Παυλόπουλος υπενθύμισε τα συνδετικά στοιχεία ανάμεσα στις δύο χώρες μεταξύ των οποίων «η δυναμική κοινότητα εφοπλιστών και Ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο». Εξέφρασε την ελπίδα επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα και ευχήθηκε, σε ό,τι αφορά την ΕΕ, «η τελική και οριστική απόφαση των αρμόδιων οργάνων της χώρας σας να ληφθεί με γνώμονα τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της».

Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε πως προσβλέπει «στη συνέχιση της στενής συνεργασίας μας στον τομέα του προσφυγικού και του μεταναστευτικού ζητήματος, το οποίο αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για την Ευρώπη και όχι μόνο», προσθέτοντας πως «είναι σημαντικό να συνεχίσουμε συλλογικά τις προσπάθειές μας (...) για τη διαχείριση των συνόρων και για να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες της παράνομης μετανάστευσης, εστιάζοντας στα πολλαπλά αίτιά της», δήλωσε ο Πρ. Παυλόπουλος, ενώπιον του εκπροσώπου ενός κράτους που λίγες μέρες πριν βομβάρδισε τη Συρία...


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org