Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενταση της αστυνομοκρατίας

«Αστυνομική σκούπα» μεγάλης έκτασης ενάντια στους μετανάστες και ένταση της αστυνομοκρατίας στην Αθήνα, προανήγγειλε ουσιαστικά χτες ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου - όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την Ευρωαφρικανική Συνδιάσκεψη, η οποία συνέρχεται την επόμενη Τρίτη 25 Νοέμβρη - ο υπουργός δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και για την πορεία της αναδιοργάνωσης των δυνάμεων της Αστυνομίας στα μεγάλα αστικά κέντρα και, ιδίως, στο Λεκανοπέδιο και στο κέντρο της Αθήνας, «για να μπορέσουμε - όπως είπε - να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα εγκληματικότητας τα οποία βρίσκονται σε έξαρση». Και συμπλήρωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι ορατά τα αποτελέσματα της αναδιοργάνωσης, αναφορικά με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ιδίως στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τα άλλα, αναφερόμενος στους μετανάστες, ο υπουργός δήλωσε: «Οσο υπάρχει πείνα, όσο υπάρχουν κοινωνικές ανισότητες, όσο υπάρχουν δικτατορίες και πόλεμοι, η μετανάστευση δε θα πάψει να έχει αυτή τη μορφή που έχει σήμερα. Πρέπει λοιπόν να βοηθήσουμε αυτές τις χώρες».

Φαίνεται πως για τον υπουργό, όλα αυτά τα δεινά έρχονται από ...άλλο πλανήτη. Και δεν είναι η κυβέρνηση που συναποφασίζει και εφαρμόζει την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, ενώ ταυτόχρονα υπηρετεί και υπερασπίζεται τον ιμπεριαλισμό που σπέρνει πολέμους, φτώχεια και εξαθλίωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ