Τρίτη 8 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Πολύνεκρο «ατύχημα» σε ανθρακωρυχείο

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Τουλάχιστον 23 εργάτες σκοτώθηκαν, μετά από έκρηξη που έγινε το περασμένο Σάββατο σε ανθρακωρυχείο στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, στην πόλη Μαρουάρχ, 45 χλμ. από την πόλη Κουέτα, πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουχιστάν, ενώ οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 11.

Οπως έγινε γνωστό, σημειώθηκε κατάρρευση υποστηλωμάτων τμήματος του ανθρακωρυχείου, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι εργάτες. Στο Πακιστάν οι συνθήκες ασφαλείας και το σύστημα εξαερισμού είναι συχνά ελλιπείς, με αποτέλεσμα πολλοί εργάτες να εγκλωβίζονται και να βρίσκουν το θάνατο στα έγκατα της γης. Το Μάρτη του 2011, στην ίδια περιοχή, σε αντίστοιχη κατάρρευση μετά από έκρηξη, είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 43 ανθρακωρύχοι.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ