Σάββατο 5 Μάη 2018 - Κυριακή 6 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ 8 ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Κατά της χορήγησης ασύλου το Δημόσιο

Τα επιχειρήματά τους ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικράτειας για τη χορήγηση ή μη ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα ανέπτυξαν την Παρασκευή οι συνήγοροί του αλλά και οι νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του ανωτάτου δικαστηρίου, η απόφαση του οποίου ουσιαστικά θα αποτελέσει πρόκριμα για την τύχη των «8». Στη δίκη δεν παρέστη ο ίδιος ο Τούρκος αξιωματικός, καθώς βρίσκεται σε καθεστώς αυστηρής φρούρησης για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ. Στη δίκη παρενέβη και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, τασσόμενος υπέρ της χορήγησης ασύλου στους Τούρκους αξιωματικούς, για τους οποίους ο Αρειος Πάγος έχει αμετάκλητα αποφανθεί κατά της έκδοσης.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του ελληνικού Δημοσίου τάχθηκαν κατά της χορήγησης ασύλου στον συγκεκριμένο αξιωματικό, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, η οποία του έχει χορηγήσει άσυλο. Οπως υποστήριξαν, η επίμαχη απόφαση είναι αντιφατική και νομικά εσφαλμένη, καθώς στηρίχθηκε σε παραδοχές που δεν περιλαμβάνονται στη Συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες.

Η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί προσεχώς, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να μην συνεχιστεί η κράτηση και των υπόλοιπων επτά αξιωματικών, καθώς λήγει το ανώτατο όριο που προβλέπει ο νόμος για αντίστοιχες περιπτώσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ