Σάββατο 5 Μάη 2018 - Κυριακή 6 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Τιμούν τη θυσία των 200 εκτελεσθέντων κομμουνιστών

Οι δήμοι Καισαριανής και Χαϊδαρίου διοργανώνουν τριήμερο εκδηλώσεων, από 4 έως 6 Μάη, για να τιμήσουν τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Το Σάββατο 5 Μάη:

-- Στο Χαϊδάρι στις 6.30 μ.μ., πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στον ιστορικό χώρο του Μπλοκ 15, με τη συμμετοχή του τραγουδιστή και συνθέτη Θοδωρή Καρέλλα. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής, θα αναχωρήσει πούλμαν στις 5.45 μ.μ. από το δημαρχείο Χαϊδαρίου. Για όσους μεταβούν με ΙΧ, το ραντεβού είναι στις 6 μ.μ., στην πύλη του στρατοπέδου «Καραϊσκάκης Α'».

Στην Καισαριανή:

-- 6 μ.μ., αγώνας ανώμαλου δρόμου προς τιμήν του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, μέσα στο Σκοπευτήριο.

-- 8.30 μ.μ., επίσημη παρουσίαση της εικονικής περιήγησης και των νέων εκθεμάτων του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης.

-- 9 μ.μ., προβολή της ταινίας του Π. Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα», στο Σκοπευτήριο.

Την Κυριακή 6 Μάη, στις 10 π.μ., θα πραγματοποιηθούν συγκέντρωση στο παλιό δημαρχείο και πικετοφορία προς το Θυσιαστήριο της Λευτεριάς.

Ο ιστορικός χώρος του Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς θα παραμείνει ανοιχτός το Σάββατο 5/5 και την Κυριακή 6/5, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ.

Λαμπαδηδρομία στα χνάρια των εκτελεσμένων

Την Κυριακή 6 Μάη θα πραγματοποιηθεί συμβολική λαμπαδηδρομία, ακολουθώντας τη διαδρομή που έκαναν τα καμιόνια των Γερμανών από το Μπλοκ 15 του Χαϊδαρίου στον τόπο της εκτέλεσης, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Εκκίνηση: 9 π.μ. από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου. Τερματισμός: 11 π.μ. στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, όπου θα γίνει και εκδήλωση τιμής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ