Κυριακή 14 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΛΑΟΙ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
ΗΠΑ - ΝΑΤΟικός τρομοπόλεμος

Οι ανελέητοι βομβαρδισμοί του Αφγανιστάν, ως αφετηρία και κλιμάκωση του ΗΠΑ - ΝΑΤΟ τρομοπολέμου κατά των λαών του κόσμου που δε συμβιβάζονται με τις εντολές υποταγής στα συμφέροντα της ιμπεριαλιστικής «νέας τάξης» συνοδεύονται από τον εξίσου επικίνδυνο πόλεμο παραπληροφόρησης της απόκρυψης και της στρέβλωσης και τελικά της καλλιέργειας κλίματος ζόφου και χειραγώγησης.

Αν αυτό ήταν το «φίμωτρο» στην αντικειμενική ενημέρωση που συνόδευε κάθε πειρατική ΗΠΑ - ΝΑΤΟική επιχείρηση κατά των λαών του κόσμου, όπως τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ, το Κόσσοβο, τώρα στο Αφγανιστάν και όπου αλλού θίγονται τα συμφέροντά τους, τώρα, η τρομακτική αεροεπιδρομή στο Μανχάταν που καταδικάστηκε από τη συλλογική κοινωνική συνείδηση και την πάγια, αμετακίνητη πολιτική - θέση και πρακτική του ΚΚΕ, οδηγεί τα ΝΑΤΟικά κέντρα σε νέο πλανητικό ορυμαγδό παραπληροφόρησης για την αντιστροφή των γεγονότων.

Αυτό το μεθοδευμένο κλίμα καλλιέργειας εξαρτημένων αντανακλαστικών, ομαδικής πλύσης εγκεφάλου, καλλιέργεια φοβίας, απόρριψης, στρέβλωσης που εκπορεύεται από το πλανητικό και παραπλανητικό CNN. Επιχειρείται να μεταφερθεί και στα «καθ' ημάς» ως κακέκτυπο από ορισμένα ιθαγενή κανάλια και πρόθυμους «συντονιστές» που παραβιάζουν πάγιους δημοσιογραφικούς κανόνες δεοντολογίας. Αυτοί, λοιπόν, επιχειρούν να σταματήσουν κάθε συζήτηση και αναφορά στην προ και μετά Μανχάταν εποχή, σε μια τομή της Ιστορίας. Επιχειρούν να σταματήσουν την αναφορά στην αλληλεξάρτηση γεγονότων, στην επισήμανση της σύγχρονης ιμπεριαλιστικής αγριότητας που οδηγεί τους λαούς στην απόγνωση, αλλά και στην επιταχυνόμενη ποσοτικά και ποιοτικά, ανάπτυξη των αγώνων αντίστασης και τις μεγάλες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις που πυκνώνουν.

Και να ξαναθυμίσουμε με ιδιαίτερη έμφαση, στους σημερινούς «τιμωρούς» ότι δικοί τους μαθητές, στις εφαρμογές βίας και τρομοκρατίας, ήταν αυτοί οι «εγκάρδιοι» συνεργάτες πράκτορες και δικτάτορες, που ενοχοποιούνται μετέπειτα, από τους δασκάλους τους!

Και η τιμωρία των οπαδών, μεταστρέφεται σε πολεμική επιδρομική επιχείρηση κατά των λαών.


Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ