Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Κριτική στις «βόμβες μπισκότων»...

Ακόμα και το φερέφωνο του μεγάλου γερμανικού κεφαλαίου, η «Φρανκφούτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ» (11 Οκτώβρη), αναγκάζεται να μεταδώσει από το Νέο Δελχί με τον τίτλο «Κριτική στις βόμβες μπισκότων» την εξής πληροφορία:

«Δυτικές οργανώσεις βοήθειας, που δρουν στο Αφγανιστάν, κριτικάρουν το σχέδιο «ψωμί και βόμβες», με το οποίο η δυτική συμμαχία θέλει να κερδίσει τις καρδιές και τα κεφάλια των ανθρώπων, που αναγκάζονται από την Κυριακή να τα βγάλουν πέρα με το φόβο από τους πυραύλους, το θόρυβο από τα καταδιωκτικά αεροπλάνα και το λίγο ύπνο. Η οργάνωση βοήθειας «Γιατροί χωρίς σύνορα» κριτικάρει ότι με τις «βόμβες μπισκότων» γίνεται προσπάθεια να εκμεταλλευτούν την ανθρωπιστική βοήθεια για διαφήμιση με σκοπό τη διεθνή αναγνώριση και υποστήριξη των επιθέσεων που διεξάγουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλες ομάδες (βοήθειας) μιλάνε για κυνισμό... Η βρετανική οργάνωση Oxfan εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι πολλά από τα πακέτα, που ρίχνονται από μεγάλο ύψος, πέφτουν σε ναρκοθετημένες περιοχές».

Στην ίδια εφημερίδα ο πρόεδρος της γερμανικής οργάνωσης βοήθειας, Χέρμλε, δήλωσε ότι οι γερμανικές οργανώσεις βοήθειας αποκρούουν ριζικά τις ρίψεις. Ο γερμανικός Ερυθρός Σταυρός εκφράζει φόβους ότι τα πακέτα «σπρώχνουν ανθρώπους στην καταστροφή, γιατί τρέχουν σε ναρκοθετημένες περιοχές». Επίσης πολλά πακέτα εξαφανίζονται μέσα σε ρωγμές βράχων».


Θαν. ΒΟΡΕΙΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ