Παρασκευή 20 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινητοποιήσεις ενάντια στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ

Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες ξεκινούν, τα μεσάνυχτα της Κυριακής 22/4, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, αντιδρώντας στην πώληση μονάδων της επιχείρησης.

Ακόμα, σήμερα Παρασκευή έχει προκηρυχθεί 3ωρη στάση εργασίας (7 π.μ. έως 10 π.μ.). Αύριο Σάββατο θα συνεδριάσει η κεντρική απεργιακή επιτροπή, την Κυριακή 22/4, στις 7 μ.μ., οργανώνεται συλλαλητήριο στη Μεγαλόπολη και την ίδια ώρα συγκέντρωση - σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών στην Πτολεμαΐδα. Τέλος, την Τετάρτη 25/4, μέρα όπου αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία το νομοσχέδιο, θα γίνει πορεία από τα γραφεία της ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30) μέχρι τη Βουλή.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία», με ανακοίνωσή της, καλεί σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. «Ολοι στον αγώνα ενάντια στην πολιτική "απελευθέρωσης" της ηλεκτρικής ενέργειας. Ολοι στον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα των μονάδων και των ορυχείων», σημειώνει στο κάλεσμά της, θέτοντας στο επίκεντρο της προσοχής τις συνέπειες για τους εργαζόμενους του κλάδου και συνολικά για το λαό. «Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά θα αυξηθεί ακόμα πιο πολύ», ενώ «θα έρθουν και νέες μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, μέσω της σύνδεσης του μισθού με την αξιολόγηση» καθώς και απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ