Παρασκευή 20 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Μία ακόμα σύμβαση για την ... καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Ψηφίστηκε χτες με ευρεία πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής μία ακόμα διακρατική σύμβαση, ανάμεσα στις αμέτρητες που έχουν «περάσει», τάχα για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής των πολυεθνικών. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για «Κύρωση της Συμφωνίας» μεταξύ των αρμόδιων αρχών Ελλάδας - ΗΠΑ «για την Ανταλλαγή Εκθέσεων ανά Χώρα και διατάξεις εφαρμογής».

Η σύμβαση ψηφίστηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα, πλην ναζιστικής Χρυσής Αυγής, η οποία δεν άσκησε κάποια ουσιαστική κριτική. Ενώ όλοι μαζί βρήκαν ευκαιρία να αντιπαρατεθούν για το μείγμα διαχείρισης του αστικού συστήματος.

Στον αντίποδα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος, ως ειδικός αγορητής, επισήμανε στην αρχή της ομιλίας του ότι «θα φαινόταν μια αντίφαση ανάμεσα στις διακηρύξεις και στην υποτιθέμενη πρακτική των ΗΠΑ για φορολογική δικαιοσύνη και για την έγνοια τους στην πάταξη της φοροδιαφυγής και από την άλλη μεριά στους βομβαρδισμούς τους, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που σκοτώνουν λαούς, μοιράζουν αγορές, ελέγχουν πλουτοπαραγωγικές πηγές, κάνοντας αυτούς τους πολέμους. Ομως, δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίφαση. Ο,τι κάνουν εν καιρώ πολέμου κατά τη διάρκεια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων κάνουν και κατά τη διάρκεια της ιμπεριαλιστικής ειρήνης, με το πιστόλι στον κρόταφο απέναντι στους λαούς, προς όφελος των πολυεθνικών».

Οσον αφορά αυτές τις συμφωνίες σημείωσε ότι πρόκειται για υποκρισία «διότι, μέσα από αυτή τη διαδικασία, προσπαθούν να συγκαλύψουν την όψη των ανταγωνισμών που υπάρχουν ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα για το ποιες πολυεθνικές θα έχουν το πάνω χέρι στη μοιρασιά, τον ακήρυχτο εμπορικό πόλεμο ο οποίος υπάρχει ανάμεσα στις ΗΠΑ, από τη μια μεριά, και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, από την άλλη».

Εξάλλου, υπενθύμισε ότι όλοι, ΗΠΑ, ΕΕ, οι χώρες του ΟΟΣΑ «στηρίζουν με νύχια και με δόντια, με κάθε τρόπο, τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, των πολυεθνικών, του μεγάλου κεφαλαίου», διαμορφώνοντας «ένα ευνοϊκό πεδίο δράσης γι' αυτές» με «τις ιδιωτικοποιήσεις, τα αναπτυξιακά κίνητρα, τα χρηματοδοτικά πακέτα, τα φορολογικά κίνητρα, τα ειδικά φορολογικά καθεστώτα», φορολογικούς παραδείσους και νομοθετούν «μέτρα ολομέτωπης επίθεσης απέναντι στα εργατικά δικαιώματα, στα δικαιώματα των επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων, στα λαϊκά γενικότερα δικαιώματα», για το κέρδος τους.

Ενώ τόνισε ότι όλες αυτές οι συμβάσεις χρησιμοποιούνται και ως πρόσχημα «για να εξαπολυθούν νέα κύματα φοροεπιδρομής απέναντι στα φτωχά λαϊκά στρώματα. «Μεταφέρετε τα φορολογικά έσοδα που είναι απαραίτητα να συγκεντρωθούν, στις πλάτες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, των λαϊκών στρωμάτων», υπογράμμισε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βροχή συνεχίζονται οι μποναμάδες στους επενδυτές(2022-12-22 00:00:00.0)
«Προπέτασμα καπνού» για τις φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου(2017-10-27 00:00:00.0)
«Ξανά μανά» μέτρα για τη φοροδιαφυγή που τελικά πληρώνει ο λαός(2017-10-05 00:00:00.0)
Καθρέφτης της στρατηγικής του η πολιτική της ΝΔ(2009-09-10 00:00:00.0)
Ξεκινά η φιλο - επιχειρηματική «έφοδος» της κυβέρνησης(2004-07-21 00:00:00.0)
Βαριά η κληρονομιά για τους εργαζόμενους(1995-01-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ