Παρασκευή 20 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγκρίθηκε ψήφισμα για τους δύο στρατιωτικούς

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, με 607 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 18 αποχές, το ψήφισμα που αναφέρεται στη συνεχιζόμενη κράτηση από τις τουρκικές αρχές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ψήφισε υπέρ του ψηφίσματος. Σημείωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία προσδοκία από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και για αυτό το ζήτημα, ενώ στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος είχε ζητήσει την άμεση και χωρίς προϋποθέσεις απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Με το ψήφισμά του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί «τις τουρκικές αρχές να ολοκληρώσουν σύντομα τη δικαστική διαδικασία και να απελευθερώσουν τους δύο κρατούμενους Ελληνες στρατιώτες ώστε να επιστρέψουν στην Ελλάδα».

Επίσης, προτρέπει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την Κομισιόν και όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ «να δείξουν αλληλεγγύη με την Ελλάδα και να ζητήσουν την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτών σε οποιεσδήποτε επαφές ή επικοινωνίες με Τούρκους ηγέτες και αρχές, στο πνεύμα του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας».

Τέλος, ζητά από τις τουρκικές αρχές «να ακολουθήσουν επιμελώς τις νομικές διαδικασίες» και να σεβαστούν «τα ανθρώπινα δικαιώματα που καθιερώνονται από το Διεθνές Δίκαιο, περιλαμβανομένης της Σύμβασης της Γενεύης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ