Τετάρτη 4 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρουσιάστηκε η «Χάρτα πρόληψης των ουσιοεξαρτήσεων»

Με επιτυχία διεξήχθη στη συνεδριακή αίθουσα του Κερκυραϊκού, την περασμένη Πέμπτη, η παρουσίαση της «Χάρτας πρόληψης των ουσιοεξαρτήσεων», ένα κείμενο 40 άρθρων που περιλαμβάνει τους βασικούς άξονες στους οποίους θα πρέπει να βασίζεται η πρωτογενής πρόληψη. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Μονάδα Απεξάρτησης «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» της Ψυχιατρικής κλινικής του ΓΝ Κέρκυρας, ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων της θεραπευτικής μονάδας «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ), το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών και στηρίχτηκε από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και από το Τμήμα Ξένων Γλωσσών - Μετάφρασης - Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Τη σπουδαιότητα του πρωτοποριακού εγχειρήματος της ημερίδας έθεσε ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος απεξάρτησης της Ψυχιατρικής κλινικής, Δρ Ψυχολογίας - Δρ Γεωγραφίας Ηλίας Μιχαλαρέας. Η Κερκυραία Ολυμπιονίκης Μαρία Γεωργάτου τόνισε τη σημασία της προσπάθειας, η οποία πρέπει να είναι διαρκής. Ο ΣΕΟ μαζί με το ΕΣΥΝ πριν 4 χρόνια κατέληξαν στη σύνταξη της «Χάρτας», η οποία στην πορεία της διαμορφώθηκε στο σημερινό κείμενο. Η δέσμευση του ΣΕΟ είναι το κείμενο της «Χάρτας», μεταφρασμένο σε 3 γλώσσες, να αποσταλεί σε Συλλόγους Ολυμπιονικών σε διεθνή κλίμακα και κύρια στο κοινωνικό τμήμα του ΟΗΕ, με στόχο να υιοθετηθεί και να αποτελέσει τη βάση ανάπτυξης ενός παγκόσμιου αντιναρκωτικού κοινωνικού κινήματος με ενιαία φιλοσοφία και αντίληψη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Τοπικής Διοίκησης, πανεπιστημιακοί, φοιτητές, θεραπευτές, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γονέων, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και της Αστυνομίας.

Πριν την εκδήλωση, η πρόεδρος του ΣΕΟ, Βούλα Κοζομπόλη, επισκέφτηκε την Παλιά Φιλαρμονική (ΦΕΚ) και είχε τη δυνατότητα να ξεναγηθεί και να φωτογραφηθεί στα μουσειακά εκθέματα της ΦΕΚ, όπως η σημαία με την οποία παρέλασε η ΦΕΚ στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896, μπροστά από την προτομή του συνθέτη του Εθνικού Υμνου Νικολάου Μάντζαρου, αλλά και μπροστά από πρωτότυπα έργα του συνθέτη του Ολυμπιακού ύμνου Σπύρου Σαμάρα. Ο δε Σύλλογος Γονέων και Φίλων θεραπευτικού προγράμματος «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» τίμησε τη «διαχρονική προσφορά της ΦΕΚ στην μουσική παιδεία του τόπου», μέσα από μια αναμνηστική πλακέτα που παρέλαβε ο κοσμήτορας της ΦΕΚ κ. Φαναριώτης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ