Τετάρτη 14 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Για την ιδιωτικοποίηση της φύλαξης στο δήμο Αθήνας

Την απαξίωση και ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών προωθούν με κάθε τρόπο η κυβέρνηση, η δημοτική αρχή και επιχειρηματικοί όμιλοι, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής στο δήμο Αθήνας, με αφορμή τη διενέργεια διαγωνισμού για τη φύλαξη κτιρίων του δήμου από ιδιωτική εταιρεία, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 2,7 εκατομμύρια ευρώ για ένα 18μηνο!

Οπως επισημαίνει η Σωματειακή Επιτροπή, ενώ η δημοτική αρχή διαθέτει «τόσα λεφτά για να παραδώσει τη φύλαξη σε επιχειρηματικά συμφέροντα, απέλυσε 70 εργαζόμενους στο Βρεφοκομείο και μειώνει συνεχώς τη χρηματοδότηση για τις δημοτικές υπηρεσίες, αλλά και για εργασιακά - μισθολογικά δικαιώματα, χρησιμοποιώντας μαζί με την κυβέρνηση το προκλητικό επιχείρημα ότι "δεν υπάρχουν λεφτά λόγω της κρίσης και των μνημονίων"! Εξίσου προκλητική και ηχηρή είναι η σιωπή των Σωματείων του δήμου, της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ και των παρατάξεων ΔΑΚΕ, "Συνδικαλιστική Ανατροπή" και ΑΣΚ».

Η Σωματειακή Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών, ενάντια στις απολύσεις και τις ελαστικές μορφές εργασίας. Να παλέψουν για ολόπλευρη ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα, επαναπρόσληψη των απολυμένων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ