Τετάρτη 14 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Καταγγέλλει αντεργατικές μεθοδεύσεις στην Ανακύκλωση

Τις μεθοδεύσεις της εταιρείας GREENMEDIA ΕΠΕ και της δημοτικής αρχής Ζακύνθου να κρατούν παράνομα κλειστό το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στο αεροδρόμιο και να μεταφέρουν το ανακυκλώσιμο υλικό μαζί με τα σκουπίδια στην τοποθεσία Λίβα καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου. Σημειώνεται ότι εργαζόμενοι του ΚΔΑΥ προχώρησαν από την περασμένη Παρασκευή σε επίσχεση εργασίας, καθώς παραμένουν απλήρωτοι από το Δεκέμβρη.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚ Ζακύνθου για το πρόβλημα, το οποίο θα θέσει σήμερα και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού, σημειώνει πως «η δημοτική αρχή αντί να παρέμβει προς όφελος των εργαζομένων και της ζακυνθινής κοινωνίας, επέλεξε να κάνει το χατίρι του επιχειρηματία και να στέλνει όλο το υλικό, ανακυκλώσιμο και μη, στο Λίβα, χωρίς σύμβαση, χωρίς προδιαγραφές, δημιουργώντας στην πράξη ένα "lock out" σε βάρος των εργαζομένων και επιβαρύνοντας τη μονάδα του Λίβα χωρίς προδιαγραφές». Το ΕΚΖ καλεί «τη δημοτική αρχή, το ΚΕΠΕΚ, την Επιθεώρηση Εργασίας να παρέμβουν για να σταματήσουν το "lock - out" και να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες του εργολάβου».

Απαιτεί επίσης: Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Καμία τροποποίηση συμβάσεων εργασίας. 5ήμερη, 8ωρη εργασία. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ μισθό. Μέτρα υγείας και ασφάλειας της εργασίας για όλους τους εργαζόμενους κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ