Τετάρτη 14 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Δυσκαμψία» για την ΕΕ οι ίδιες οι συλλογικές διαπραγματεύσεις

Στη συζήτηση για τις «υστερούσες περιφέρειες στην ΕΕ» παρενέβη χτες ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην ομιλία του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε τα παρακάτω:

«Η έκθεση για τις λεγόμενες "υστερούσες περιφέρειες της ΕΕ" εμφανίζει μια εικονική πραγματικότητα δήθεν προβληματικών εξαιρέσεων, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, σε μια ευημερούσα ΕΕ. Ομως, το παραμύθι της "σύγκλισης" που για χρόνια προβάλλατε, χρεοκόπησε. Η "πολιτική συνοχής" σας είναι η ζούγκλα που ζουν ήδη οι εργαζόμενοι από άκρη σε άκρη στην ΕΕ. Είναι οι επιδοτήσεις όλες ιδρώτας των εργατών, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, με προϋπόθεση τα σκληρά αντεργατικά μέτρα διαρκείας στο όνομα της ανάπτυξης.

Στην έκθεση προκλητικά θεωρείτε ως δυσκαμψία ακόμα και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δηλαδή στοχοποιείτε ακόμα και την παραμικρή υποψία να υπάρχουν ΣΣΕ. Κριτήριό σας το "Ευρωπαϊκό Εξάμηνο" και το Σύμφωνο Σταθερότητας, τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ και των κυβερνήσεών της που προβλέπονται και μετά την τυπική έξοδο από τα μνημόνια...

Στις 88 νέες θυσίες - προαπαιτούμενα της 4ης "αξιολόγησης", οι εργάτες στην Ελλάδα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 20 του μήνα απαντούν και διεκδικούν: Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των συνθηκών δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ