Πέμπτη 8 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βαθύτερη εμπλοκή σε βρώμικα σχέδια η ενίσχυση των βάσεων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Προχωρά η συγκρότηση αμερικάνικης βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, την ώρα που στη Λάρισα αναμένονται τα πρώτα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Αναβαθμισμένοι ρόλοι και για Σούδα - Αραξο - Ανδραβίδα

  • Τις επόμενες μέρες αναμένονται στην Αλεξανδρούπολη ΑμερικανοΝΑΤΟικοί αξιωματούχοι, για επαφές σχετικά με τη βάση ελικοπτέρων που σχεδιάζεται στο λιμάνι.
  • Στόχος είναι να αποτελέσει ενδιάμεση βάση για τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν ήδη στη Βαλκανική (Βουλγαρία, Ρουμανία), ενώ δεν αποκλείεται η αναβάθμισή της σε ορμητήριο για στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την περιοχή της Αν. Μεσογείου και των Βαλκανίων.
  • Ενεργό ρόλο στην προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων έχουν αναλάβει στελέχη της Τοπικής Διοίκησης, σε περιοχές όπου οι ΗΠΑ εκδηλώνουν έντονο οικονομικό και στρατιωτικό «ενδιαφέρον», όπως η Κρήτη, η Βόρεια Ελλάδα, η Θεσσαλία και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.
  • Οι σχεδιασμοί αυτοί προχωρούν παράλληλα με το στόχο της «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» των Βαλκανίων, ανταγωνιστικά προς τη Ρωσία. Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σηματοδοτούν βαθύτερη εμπλοκή του λαού στις βρώμικες υποθέσεις και τα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

ΣΕΛ.  4  -  5

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ