Τρίτη 6 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν χτες το βράδυ ότι ο 66χρονος Ρώσος Σεργκέι Σκρίπαλ, που είχε καταδικαστεί στη Ρωσία για κατασκοπεία υπέρ της Βρετανίας και βρήκε καταφύγιο στην Αγγλία μετά από ρωσοαμερικανική συμφωνία ανταλλαγής κατασκόπων το 2010, «εκτέθηκε σε άγνωστης προέλευσης ουσία», ενώ βρισκόταν προχτές σε εμπορικό κέντρο στο Σαλίσμπουρι. Εκτοτε νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- O συνδυασμός «Γιατί αγαπάμε το Βελιγράδι», που υποστηρίχτηκε από τον Σέρβο Πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, απέσπασε το 44,8% των ψήφων στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στο Βελιγράδι, καταλαμβάνοντας τις 64 από τις 110 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο της πρωτεύουσας. Στη Σερβία οι δήμαρχοι εκλέγονται από το Δημοτικό Συμβούλιο, όχι απευθείας από το λαό. Δεύτερος σε δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Το Βελιγράδι αποφασίζει - Οι πολίτες κερδίζουν», του πρώην δημάρχου (2008 - 2013) Ντράγκαν Τζίλας, με 18,8%.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ενας 26χρονος Αμερικανός από την Αλαμπάμα αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα, αφού πρώτα κατέστρεψε με μία σφαίρα το κινητό του τηλέφωνο έξω από το Λευκό Οίκο το βράδυ του Σαββάτου. Δεν βρέθηκε σημείωμα αυτοκτονίας, ούτε έγινε άμεσα γνωστό τι τον οδήγησε στην πράξη του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ