Πέμπτη 1 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ
Τιμά τον Νίκο Νικηφορίδη

Εκδήλωση μνήμης και αγώνα για τον Νίκο Νικηφορίδη διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 4 Μάρτη στις 11 π.μ., στο Μνημείο στο Πάρκο Ειρήνης στις Συκιές (σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του δημαρχείου Συκεών, που βρίσκεται δίπλα).

Ο Νίκος Νικηφορίδης, σε ηλικία 23 χρόνων, στις 5 Μάρτη του 1951, εκτελέστηκε από το μετεμφυλιακό κράτος, στο συνήθη τόπο εκτέλεσης των λαϊκών αγωνιστών, πίσω από το Επταπύργιο, μαζί με άλλους 6 αγωνιστές για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση του λαού, μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Η ΕΔΥΕΘ, με ανακοίνωσή της, καλεί το λαό να συμμετάσχει μαζικά στην εκδήλωση, να δυναμώσει και να μαζικοποιήσει τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους που γεννά.

Σημειώνει δε ότι η θυσία του Ν. Νικηφορίδη εξακολουθεί να φωτίζει τους αντιιμπεριαλιστικούς, αντιπολεμικούς και φιλειρηνικούς αγώνες του λαού μας. Προσθέτει ότι η καλύτερη τιμή στον Νίκο Νικηφορίδη και στους χιλιάδες λαϊκούς αγωνιστές, που θυσιάστηκαν για έναν καλύτερο κόσμο, για το δίκαιο και φωτεινό μέλλον του λαού μας, είναι η συνέχιση του αγώνα για να γίνουν πραγματικότητα αυτά τα ιδανικά. Καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού - φιλειρηνικού κινήματος και κόντρα στις πολεμοκάπηλες σημαίες των αστών να διατρανώσουν: Οχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους! Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία! Να κλείσουν τώρα όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις, που βρίσκονται στη χώρα μας. Να κλείσει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο NRDC, που βρίσκεται στο πρώην Γ΄ Σώμα Στρατού. Να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται εκτός συνόρων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση τιμής για τα 71 χρόνια από την εκτέλεση του Νικηφορίδη(1/3/2022)
Τιμά τον Νίκο Νικηφορίδη(7/3/2020)
Εκδήλωση για τον Ν. Νικηφορίδη(6/3/2019)
Εκδήλωση για τον Νίκο Νικηφορίδη(3/3/2017)
Εκδήλωση για τον Νίκο Νικηφορίδη(3/3/2016)
Εκδήλωση για τον Νίκο Νικηφορίδη(14/3/2014)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org