Πέμπτη 1 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Στις 11 Μάρτη η πρώτη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στην Αθήνα

Από τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Σπόρτινγκ το 1976, όπου παρουσιάστηκε η «Καντάτα για τη Μακρόνησο». Διακρίνονται ο συνθέτης, η Μ. Δημητριάδη, ο Β. Παπακωνσταντίνου και ο Γ. Κιμούλης
Από τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Σπόρτινγκ το 1976, όπου παρουσιάστηκε η «Καντάτα για τη Μακρόνησο». Διακρίνονται ο συνθέτης, η Μ. Δημητριάδη, ο Β. Παπακωνσταντίνου και ο Γ. Κιμούλης
Τρεις μεγάλες συναυλίες αφιερώνει ο Θάνος Μικρούτσικος στο ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής και ηρωικής δράσης. Στις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει εμβληματικά έργα του.

Η πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Μάρτη στην Αθήνα, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεΐκου, στο ύψος του Αλσους Βεΐκου) στις 19.00, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Στη συνέχεια, την Παρασκευή 23 Μάρτη στην Πάτρα, στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος», στις 20.00, και την Κυριακή 1η Απρίλη, στη Θεσσαλονίκη, στο Παλαί Ντε Σπορ, στις 19.00.

Στο Α' μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί το έργο που έγραψε ο συνθέτης το 1976, «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη», σε ποιητική απόδοση Γιάννη Ρίτσου, καθώς και το έργο «Καντάτα για τη Μακρόνησο», πάλι του 1976, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου. Το έργο αυτό θα παρουσιαστεί ξανά ολόκληρο μετά από 42 χρόνια. Στην «Καντάτα» ο Θ. Μικρούτσικος μελοποιεί ποιήματα που έγραψε ο Γ. Ρίτσος ενώ ήταν εξόριστος στη Μακρόνησο.

Στο Β' μέρος θα παρουσιαστούν επιλογές πολιτικών τραγουδιών από τη μουσική του πορεία, σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Αλκη Αλκαίου, Κώστα Τριπολίτη, Βολφ Μπίρμαν, Οδυσσέα Ιωάννου, Φώντα Λάδη και Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή.

Ερμηνεύουν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Μίλτος Πασχαλίδης.

Η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις από τις κατά τόπους Κομματικές Οργανώσεις.

Πούλμαν για τη συναυλία

Πούλμαν για τη συναυλία δρομολογούν ΚΟ του ΚΚΕ από τα εξής σημεία:

-- Ολυμπιακό Χωριό (Κακλαμανάκη 21), στις 5.45 μ.μ.

-- Κόκκινο Μύλο (τριγωνική πλατεία), στις 6 μ.μ.

-- Μενίδι (πλατεία Καράβου), στις 6 μ.μ.

-- Ανω Λιόσια (τριγωνική πλατεία, πίσω από το δημαρχείο), στις 6 μ.μ.

-- Πετρούπολη (πλατεία Ηρώ), στις 5.30 μ.μ.

-- Ιλιον, από τον ΟΤΕ, στις 5.45 μ.μ.

-- Αγίους Αναργύρους (πλατεία Αγίων Αναργύρων), στις 5.45 μ.μ.

-- Περιστέρι, στις 5.30 μ.μ., από: Πλατεία Δέγλερη, πλατεία Δημαρχείου, πλατεία Αγ. Αντωνίου, πλατεία Λόφου, ΚΕΠ Νέας Ζωής (Βύρωνος & Πελοπίδα).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ