Πέμπτη 1 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Μάνα Κουράγιο» στη Νέα Ιωνία Βόλου

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Βόλου και συνεργαζόμενοι θα παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση «Μάνα Κουράγιο» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, την Κυριακή 4 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Ιωνίας.

Η «Μάνα Κουράγιο» και τα παιδιά της είναι ένα έργο που έγραψε ο Μπρεχτ το 1937-39, εξόριστος στη Σουηδία, και ανέβηκε στο θέατρο για πρώτη φορά το 1941 στη Ζυρίχη. Αναφέρεται στον 30ετή πόλεμο που άρχισε το 1618 και έλαβε χώρα κυρίως σε γερμανικό έδαφος.

Η Αννα Φίρλινγκ, γνωστή και ως «Μάνα Κουράγιο», είναι μια μικροεμπόρισσα που θέλει να κάνει δουλειές στον πόλεμο και χάνει τα πάντα. Η μικροαστική της αντίληψη τη θέλει να παίζει διπλό παιχνίδι. Θέλει να είναι συγχρόνως και μάνα και εμπόρισσα, να τα κρατήσει όλα, και την επιχείρηση και τα παιδιά της. Ενας ισχυρός ίσως να τα κατάφερνε, όχι όμως η «Μάνα Κουράγιο», η οποία βλέπει τον πόλεμο σαν μια κερδοφόρα επιχείρηση των μεγάλων όπου μπορεί κι αυτή να συμμετέχει και να κερδίζει, ακόμη κι όταν αυτό της στερεί τα παιδιά της.

Οι συντελεστές της παράστασης: Οργάνωση - παραγωγή: Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών ν. Μαγνησίας. Προσαρμογή κειμένων και σκηνοθετική επιμέλεια: Ευαγγελία Χαρίτου. Μουσική επιμέλεια - οπτική παρουσίαση: Ρίτσα Κωτή. Σκηνικά - κοστούμια: Ευαγγελία Χαρίτου, Ρίτσα Κωτή και μέλη της θεατρικής ομάδας και του Συλλόγου.

Τους ρόλους παίζουν: Ευαγγελία Χαρίτου (Μάνα Κουράγιο), Αλκμήνη Χαρμάνη (Κατρίν, η μουγκή κόρη της), Αποστόλης Καρβέλης (Αϊλιφ, ο μεγαλύτερος γιος), Κώστας Κασάπης (Σβάιτσερκας, ο μικρότερος γιος), Νίκος Λαμπρόπουλος (στρατολόγος και στρατιώτης), Δημήτρης Κουτσοδημήτρης (λοχίας και μάγειρας), Γιάννης Χουρδάκης (στρατηγός και στρατιώτης), Αρης Κούγκουλος (στρατιωτικός ιερέας), Μίκα Παπαβαΐτση (λοχαγός, πυροβολαρχίας και μονόφθαλμος), Εύη Γάκου (Υβέτ Ποτιέ), Λίλα Πέτρου (γραφιάς και χωρική), Δέσποινα Ευαγγελινού (στρατιώτης, αγγελιοφόρος και γραμματέας), Φένια Θεοδώρου (κόρη χωρικής), Ολγα Πιλικίδου (μάνα και χωρική), Ράνια Μπαλή (νεαρή κοπέλα και χωρική), Αποστολία Καλυβιώτη (χωρική).

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ