Πέμπτη 1 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ Γ. ΒΑΡΛΑΜΟΥ
Ελεύθερη είσοδος την Κυριακή 4 Μάρτη

Την ερχόμενη Κυριακή 11 Μάρτη ολοκληρώνεται η έκθεση με έργα του Γιώργη Βαρλάμου στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Βασιλίσσης Σοφίας 22). Η έκθεση διοργανώνεται από την ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο του γιορτασμού των 100 χρόνων του Κόμματος, για να τιμήσει τον μεγάλο κομμουνιστή ζωγράφο - χαράκτη Γιώργη Βαρλάμο, ο οποίος κληροδότησε με τη χειρόγραφη δημόσια διαθήκη του στο ΚΚΕ το εργαστήριο και το έργο του.

Αυτή την Κυριακή 4 Μάρτη η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους (πρώτη Κυριακή κάθε μήνα), αλλά και την Τρίτη 6 Μάρτη (Μέρα Μνήμης «Μελίνα Μερκούρη»). Για την Κυριακή, οργανωμένες ξεναγήσεις προγραμματίζονται στις 11 π.μ. και στη 1 μ.μ.

Πρόκειται για μια σπουδαία έκθεση, που πραγματικά αξίζει κανείς να δει και η οποία βοηθά τον επισκέπτη να αποκτήσει μια καλή και αρκετά αντιπροσωπευτική εικόνα της εικαστικής διαδρομής του Γ. Βαρλάμου και όχι μόνο, μιας και το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει και συνεντεύξεις που είχε δώσει ο Βαρλάμος. Σε αυτές μπορεί κανείς να καταλάβει καλύτερα την αντίληψη που είχε ο ίδιος για τη στάση του καλλιτέχνη και το ρόλο της τέχνης, μιας και οι επισκέπτες παρακολουθούν στην οθόνη τον καλλιτέχνη να δουλεύει στο εργαστήριό του σε διαφορετικές ηλικίες και να μιλά για την τέχνη, τη ζωή του, τους αγώνες.

Κορμός της έκθεσης είναι τα αγριολούλουδα του Βαρλάμου. Παρουσιάζονται επίσης μερικά σχέδια του καλλιτέχνη από την περίοδο της δικτατορίας, καθώς και κάποια έργα του με θέμα τα Μετέωρα. Εκτίθενται επίσης σχέδια του καλλιτέχνη από την περίοδο της δικτατορίας, δείγμα από τη θαυμάσια εικονογράφηση που έκανε το 1973 για τις τραγωδίες του Σοφοκλή, όπως και δείγμα από την πιστή χαρακτική αποτύπωση δέκα λευκών ληκύθων του 5ου π.Χ. αιώνα. Ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι και οι προθήκες με εργαλεία του, μήτρες ξυλογραφίας, μελέτες και σημειώσεις του.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ