Πέμπτη 1 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παρατείνεται η παράσταση «Γυναίκες» στο θέατρο «Βαφείο»

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των θεατών, η παράσταση «Γυναίκες» της Γαλάτειας Καζαντζάκη, από το θίασο «Αντάμα», σε σκηνοθεσία Πέρη Μιχαηλίδη, παρατείνεται έως και την Τρίτη 27 Μάρτη, στο θέατρο «Βαφείο - Λάκης Καραλής» (Αγίου Ορους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, μετρό «Κεραμεικός», τηλ. 210 3425 637).

Η νουβέλα «Γυναίκες» γράφτηκε το 1933 από την Γαλάτεια Καζαντζάκη και μεταφέρεται για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή. Οπως σημειώνει ο σκηνοθέτης Π. Μιχαηλίδης, «οι ηρωίδες, αδελφές μεταξύ τους, καταθέτουν προσωπικές ιστορίες με συγκρούσεις, συμβιβασμούς, υπαρξιακές αγωνίες, οικονομική ανέχεια αλλά και επαναστατικότητα. Η παράσταση "Γυναίκες", με τη μορφή του "επιστολικού θεάτρου", συμπορεύεται με την εμπνευσμένη, αλλά παραγνωρισμένη αυτή συγγραφέα και αναδεικνύει όλες τις πτυχές των γυναικείων χαρακτήρων απέναντι στην ανισότητα και τη διεκδίκηση της ελευθερίας, που ακόμα και στις μέρες μας δεν είναι αυτονόητη για τις γυναίκες. Η παράσταση, απόλυτα ρεαλιστική, κοντά στο πνεύμα της Καζαντζάκη, διηγείται τις ιστορίες των γυναικών με συγκίνηση, χωρίς σκηνοθετισμούς».

Η ταυτότητα της παράστασης: Σκηνοθεσία: Πέρης Μιχαηλίδης. Βοηθός σκηνοθέτη: Ελεάννα Γρηγορίου. Ενδυματολόγος: Δέσποινα Χειμώνα.

Παίζουν: Δήμητρα Μπάσιου, Βασιλική Σαραντοπούλου, Κατερίνα Σούλη, Βιβή Τάγαρη, Δώρα Χάγιου.

Συμμετέχει η μουσικός Ελσα Στουρνάρα με το ακορντεόν της.

Μουσική επιμέλεια: Ελσα Στουρνάρα, Βασιλική Σαραντοπούλου.

Οι παραστάσεις είναι κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, εκτός από τη Δευτέρα 5 Μάρτη και την Τρίτη 6 Μάρτη στις 20.00.

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 10 ευρώ, μειωμένο (φοιτητικό - ανέργων - ατέλειες): 5 ευρώ.

Για πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων: 6947559638 & 6980635179.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ