Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αλλος ένας εργαζόμενος νεκρός στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Την τελευταία του πνοή άφησε χτες στο χώρο δουλειάς εργαζόμενος της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης με την ειδικότητα του ναυπηγοξυλουργού. Ο εργαζόμενος υπέστη καρδιακό επεισόδιο στην επισκευαστική βάση του Νέου Μώλου Δραπετσώνας και πέθανε χωρίς να του παρασχεθούν έγκαιρα οι πρώτες βοήθειες.

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, το νέο τραγικό περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει την έλλειψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στη Ζώνη.

«Τα επαναλαμβανόμενα και σχεδόν καθημερινά και πολλές φορές θανατηφόρα περιστατικά το τελευταίο διάστημα στο χώρο», τονίζει, «δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος αλλά παράλληλα δείχνουν και την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος για την επίλυσή του, τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από του ΟΛΠ».

«Προκειμένου να μη μειωθούν τα κέρδη, δεν λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή», καταγγέλλει το Σωματείο, τονίζοντας μάλιστα ότι τα συνδικάτα της Ζώνης ζητούν επανειλημμένα συνάντηση με την υπουργό Εργασίας και τον ΟΛΠ, χωρίς απάντηση.

Το Σωματείο απαιτεί: Παρουσία ασθενοφόρου με εξειδικευμένους διασώστες σε όλους τους χώρους όπου γίνονται ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες. Ενίσχυση της λειτουργίας των μεικτών Επιτροπών Ελέγχου, ώστε να ελέγχουν καθημερινά σε όλους τους χώρους και όλες τις ώρες. Επαναλειτουργία και επάνδρωση με εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Υγείας στη Ζώνη στο Πέραμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ