Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΙΚΑΡΙΑ
Κινητοποίηση για τις υγειονομικές ανάγκες του παιδικού πληθυσμού

Από την παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Νοσοκομείου Ικαρίας
Από την παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Νοσοκομείου Ικαρίας
Η άμεση πρόσληψη δεύτερου παιδιάτρου στο Νοσοκομείο Ικαρίας και η πρόσληψη παιδιάτρου στο ΚΥ Ευδήλου ήταν το κεντρικό αίτημα της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε χτες στο νοσοκομείο του νησιού.

Στην κινητοποίηση καλούσαν το Εργατικό Κέντρο Σάμου και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Ικαρίας, ενώ στάση εργασίας πραγματοποίησαν το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο, η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε επίσης ο δήμαρχος Ικαρίας, Στέλιος Σταμούλος.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου, επιχειρήθηκε χωρίς αποτέλεσμα επικοινωνία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Τις επόμενες μέρες, οι φορείς που καλούσαν στην κινητοποίηση θα συζητήσουν για τη συνέχεια των αγωνιστικών παρεμβάσεων.

Υπενθυμίζεται πως αφορμή για τη χτεσινή συγκέντρωση στάθηκε το γεγονός ότι στο νησί δεν υπήρχε για ένα μήνα ούτε ένας παιδίατρος στις δημόσιες μονάδες Υγείας, καθώς η μοναδική παιδίατρος απουσίαζε με εκπαιδευτική άδεια χωρίς να αναπληρωθεί η θέση της, ενώ δεν υπάρχει ειδικότητα παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου και στα Περιφερειακά Ιατρεία του νησιού!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ