Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ 2019
Επανέναρξη κόντρα στην Εσθονία για την Εθνική

Με τον «αέρα» του 2 στα 2 στις προηγούμενες υποχρεώσεις της, η Εθνική μπάσκετ ανδρών ξαναμπαίνει στην «περιπέτεια» των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, συμμετέχοντας στους αγώνες του λεγόμενου 2ου «παραθύρου» της FIBA. Η ελληνική ομάδα υποδέχεται σήμερα την Εσθονία (18.30 - ΕΡΤ1) και την Κυριακή τη Μεγάλη Βρετανία (18.00 - ΕΡΤ1), στο κλειστό γήπεδο «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου Κρήτης. Στόχος η διατήρηση του απόλυτου στις νίκες, που θα την καταστήσει φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο και την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών.

Μιλώντας για τη νέα αποστολή της Εθνικής, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος τόνισε την ανάγκη να συνεχίσει η ομάδα από την ίδια βάση στην οποία βρέθηκε στις πρώτες υποχρεώσεις της το Νοέμβρη, όταν πέρασε με θετικό βαθμό την «πρωτόγνωρη» εκείνη εμπειρία, όπως τη χαρακτήρισε.

Οι δύο προσεχείς αγώνες είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, είπε ο Θ. Σκουρτόπουλος, αφού το γεγονός ότι τα αποτελέσματα μεταφέρονται στην επόμενη φάση προσδίδει βαρύτητα σε κάθε αναμέτρηση. Εστιάζοντας στη σημερινή αντίπαλο, την Εσθονία, ο Ελληνας έκανε λόγο για ομάδα με διαφορετικό στυλ από τις προηγούμενες αντιπάλους της Εθνικής, που παίζει με κοντά σχήματα και χρειάζεται προσοχή.

Η αποστολή

Οι Λαρεντζάκης και Κόνιαρης, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, και ο Χαραλαμπόπουλος, είναι αυτοί που κόπηκαν από τη 12αδα της Εθνικής για τον σημερινό αγώνα, θα βρίσκονται όμως κανονικά στην αποστολή για τον αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία. Αναλυτικά οι παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του σήμερα ο Θ. Σκουρτόπουλος: Νίκος Γκίκας, Δημήτρης Κατσίβελης, Μιχάλης Λούντζης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Γιάννης Αθηναίου, Χάρης Γιαννόπουλος, Λεωνίδας Κασελάκης, Ντούσαν Σάκοτα, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Γιάννης Μπουρούσης, Δημήτρης Μαυροειδής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ