Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ - ΑΕΚ 0-0
Αντίο με ψηλά το κεφάλι

Με τον Μασούντ να χάνει την ευκαιρία της σεζόν, η ΑΕΚ είπε αντίο στο Europa League μετά το χτεσινό 0-0 στο Κίεβο

Eurokinissi Sports

Με τον Μασούντ να χάνει την ευκαιρία της σεζόν, η ΑΕΚ είπε αντίο στο Europa League μετά το χτεσινό 0-0 στο Κίεβο
Πληρώνοντας την αδυναμία της να εκμεταλλευτεί τις φάσεις που δημιούργησε, η ΑΕΚ είπε χτες αντίο στη φετινή της ευρωπαϊκή πορεία, μετά το 0-0 στο Κίεβο με αντίπαλο την Ντιναμό, η οποία χάρη στο 1-1 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ προκρίθηκε στους «16» του Europa League (λόγω του κανονισμού της UEFA βάσει του οποίου, σε περίπτωση ισοπαλίας στο συνολικό σκορ διπλού αγώνα, νικάει η ομάδα που πέτυχε περισσότερα εκτός έδρας γκολ). Το αξιοσημείωτο για την ΑΕΚ είναι ότι αποκλείστηκε χωρίς να έχει υποστεί ήττα στη διοργάνωση (προκριματικά, όμιλος, φάση των «32»). Το φινάλε κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί άδικο για την «Ενωση», αφού όπως και στο ΟΑΚΑ, έτσι και χτες ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο παγωμένο «Ολιμπίνσκι», παρά τις αντίξοες συνθήκες (χιονόπτωση, κρύο), η ελληνική ομάδα εμφανίστηκε ιδιαίτερα δυναμική και δραστήρια, παίρνοντας τον έλεγχο του αγώνα, πιέζοντας ψηλά και μην επιτρέποντας στην Ντιναμό να διατηρεί την κατοχή της μπάλας. Στα μετόπισθέν της, πλην δύο φάσεων, δεν κινδύνεψε να δεχτεί γκολ, αντίθετα δημιούργησε αρκετές φάσεις στην εστία της ουκρανικής ομάδας. Ειδικά ο Μασούντ έχασε την ευκαιρία της σεζόν στο 52', όταν απέτυχε να σκοράρει μπροστά σε κενό τέρμα, ενώ κοντά στο γκολ έφτασαν επίσης δύο φορές ο Αραούχο στο ξεκίνημα (2', 4'), πάλι ο Μασούντ στο 24', όταν τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Νόρλινγκ, και ο Μπακάκης με σουτ στο 51'.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι, που στο μεγαλύτερο μέρος παρασύρθηκαν από το ρυθμό των φιλοξενούμενων, απείλησαν ουσιαστικά μόλις δύο φορές, στο β' μέρος, αρχικά με τον Μοράις (53') και μετέπειτα με τον Γκονζάλεθ (83'), με τον Μπάρκα να διατηρεί ανέπαφη την εστία του.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Μπόικο, Κετζιόρα, Χατσερίντι, Κάνταρ, Μοροζιούκ, Σέπελιεβ (77' Μπεσέντιν), Μπουγιάλσκι, Χάρμας, Τσιχανκόβ, Ντέρλις Γκονσάλες, Ζούνιορ Μοράες (92' Σαπαρένκο).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80' Αϊντάρεβιτς), Μασούντ, Μπακασέτας (70' Κλωναρίδης), Χριστοδουλόπουλος (74' Γιακουμάκης), Αραούχο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ