Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Απλήρωτοι και σε αβεβαιότητα οι εργαζόμενοι στην ανακύκλωση

Την απλήρωτη εργασία και τις συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων στην επιχείρηση ανακύκλωσης «Green Media», στο ΚΔΑΥ Ζακύνθου, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο του νησιού.

Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες, δουλεύουν χωρίς τα απαραίτητα μέσα προστασίας (μάσκες άνθρακα, γάντια, μπότες κ.λπ.) και χωρίς να έχουν εμβολιαστεί όλοι. Στα παραπάνω προστέθηκε και η αβεβαιότητα για τις θέσεις εργασίας τους, καθώς χτες «ειδοποιήθηκαν» από την επιχείρηση να μην πάνε για δουλειά μέχρι νεωτέρας.

«Γρήγορα φαίνονται και στη Ζάκυνθο τα αποτελέσματα των επιχειρηματικών συμφερόντων στα σκουπίδια. Από τη μία, τεράστια αύξηση του ανακυκλώσιμου υλικού, από την άλλη απλήρωτη εργασία και μη τήρηση των κανόνων υγιεινής για τους εργαζόμενους», υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου. Υπενθυμίζει πως σε καταγγελία που έκανε στο ΚΕΠΕΚ στην Πάτρα, η διοίκηση «απάντησε ότι δεν έχει τα απαιτούμενα κονδύλια για αποστολή κλιμακίου για έλεγχο στη Ζάκυνθο και ότι αυτό μπορεί να γίνει κάποια στιγμή μέσα Μάρτη».

Το Εργατικό Κέντρο απαιτεί την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων και την τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, ενώ ξεκαθαρίζει πως θα βρεθεί στο πλευρό των εργαζομένων σε περίπτωση που βρεθούν «στον αέρα» από τους σχεδιασμούς του σημερινού και κάθε επίδοξου εργολάβου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ