Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Καταγγέλλουν την άρνηση χορήγησης άδειας εισόδου στον γγ της ΠΣΟ

Την άρνηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να χορηγήσει άδεια εισόδου στη χώρα στον γενικό γραμματέα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), Γιώργο Μαυρίκο, καταγγέλλουν Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα. Ο γγ της ΠΣΟ είχε προγραμματίσει επίσκεψη στις ΗΠΑ το Μάρτη, για να παραστεί σε εκδήλωση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ως μόνιμος εκπρόσωπος της ΠΣΟ, και για να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στην ετήσια συνάντηση συνδικαλιστικών οργανώσεων μελών και φίλων της ΠΣΟ που θα γίνει τον ίδιο μήνα στο Λος Αντζελες.

«Η στάση αυτή του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στόχο έχει να εμποδίσει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την ισχυροποίηση του αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων στις ΗΠΑ. Η ΠΣΟ είναι μια μαζική, ταξική, διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση με 92 εκατομμύρια μέλη σε 126 χώρες του κόσμου. Απαιτούμε να χορηγηθεί η νόμιμη βίζα στον γενικό γραμματέα της ΠΣΟ και να σταματήσουν οι διακρίσεις σε βάρος των στελεχών του διεθνούς ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος», αναφέρουν στην ανακοίνωση που συνυπογράφουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Αναλυτικά, τη μη χορήγηση στον Γ. Μαυρίκο άδειας εισόδου στις ΗΠΑ καταγγέλλουν:

Οι Ομοσπονδίες Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Λογιστών, Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΤΜ, Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ).

Τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λαμίας, Λάρισας, Λαυρίου, Λευκάδας - Βόνιτσας, Νάουσας, Σάμου, Φωκίδας, Πειραιά και το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΕΔΥΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργιακές αποφάσεις από δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις(2019-09-18 00:00:00.0)
Σημαντική απόφαση για το διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα(2017-09-23 00:00:00.0)
Υπογράφουν το κοινό κάλεσμα(2016-08-13 00:00:00.0)
Αμεση απελευθέρωση των 5 Κουβανών αγωνιστών(2011-09-10 00:00:00.0)
Πλατιά αναγνώριση της δράσης και του ρόλου της ΠΣΟ(2007-06-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ