Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Κινητοποιήσεις στις 21 Φλεβάρη ενάντια σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις

Στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών η συγκέντρωση στην Αττική - Κινητοποιήσεις την ίδια μέρα σε πόλεις όλης της χώρας

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία στο Μενίδι
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία στο Μενίδι
Με δεκάδες πρωτοβουλίες, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία σε όλη τη χώρα οργανώνουν τον αγώνα τους ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών. Μαζί με Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και αγροτικούς συλλόγους προετοιμάζουν κινητοποιήσεις σε μια σειρά από πόλεις για την Τετάρτη 21/2, μετά το σχετικό κάλεσμα που απηύθυνε στις συνδικαλιστικές οργανώσεις το ΠΑΜΕ.

Στις κινητοποιήσεις καλούν επίσης η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), σωματεία και ενώσεις επαγγελματιών - βιοτεχνών - εμπόρων κ.ά.

Οι κινητοποιήσεις στις 21 Φλεβάρη

Συγκεκριμένα, στις 21 Φλεβάρη, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ οργανώνει συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών στις 6.30 μ.μ.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκεντρώσεις την ίδια μέρα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Θεράποντα και στην πλατεία Δημαρχείου στον Εύοσμο.

Ανάλογες πρωτοβουλίες οργανώνονται την ίδια μέρα και σε άλλες πόλεις:

-- Στην Πάτρα, τα Σωματεία Οικοδόμων, Τροφίμων - Ποτών, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων, Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Συνταξιούχων ΙΚΑ καλούν σε συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο οργανώνει συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

-- Στο Αγρίνιο, το Εργατικό Κέντρο προγραμματίζει κινητοποίηση στις 11 π.μ., στην Εφορία.

-- Στον Πύργο, σε κινητοποίηση στις 10.30 π.μ. στα δικαστήρια, καλούν τα Σωματεία Οικοδομών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Συνταξιούχων ΙΚΑ.

-- Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας προχωρά σε κινητοποίηση στις 7 π.μ., στην Εφορία στην Ηγουμενίτσα.

-- Στην Πρέβεζα, ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί στις 9 π.μ., σε κινητοποίηση στην Εφορία.

-- Στην Κέρκυρα, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην Εφορία.

-- Στο Ηράκλειο, κινητοποίηση θα γίνει στις 9 π.μ., στην Εφορία από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

-- Στα Χανιά, σωματεία, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και αγροτικοί σύλλογοι οργανώνουν κινητοποίηση στην Εφορία.

-- Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καλεί σε κινητοποίηση στις 11 π.μ. έξω από την Εφορία στην Αμφισσα.

-- Στη Νάουσα, το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ οργανώνουν κινητοποίηση στις 11.30 π.μ. έξω από το Ειρηνοδικείο.

-- Η Γραμματεία Δράμας του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, στις 6.30 μ.μ.

-- Στη Λαμία, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας προχωρά σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ., στην Εφορία.

-- Στην Εφορία στη Χαλκίδα θα συγκεντρωθούν στις 9 π.μ., σωματεία και εργαζόμενοι από την Εύβοια.

-- Κινητοποίηση στη Θήβα, στις 9 π.μ., στην Εφορία, θα γίνει από σωματεία της περιοχής.

-- Κινητοποίηση θα γίνει και στο Αργος, στις 10 π.μ., στην Εφορία.

-- Στην Κεφαλονιά, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 10.30 π.μ. σε κινητοποίηση στην Εφορία στο Αργοστόλι.

-- Στη Ζάκυνθο το Εργατικό Κέντρο καλεί σε κινητοποίηση στις 10 π.μ., στην Εφορία.

Προετοιμασία με συσκέψεις και άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Μια μέρα πριν, την Τρίτη 20/2, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν επίσης οι εξής κινητοποιήσεις:

-- Στη Θεσσαλονίκη, οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης στις 9 π.μ.

-- Στην Πάτρα, σωματεία της Αχαΐας καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας, στις 10.30 π.μ., στην Α' ΔΟΥ (Νέα Εθνική Οδός Πατρών - Αθηνών 15).

-- Στην Καλλιθέα προγραμματίζεται κινητοποίηση στις 8 π.μ. στην Εφορία.

-- Λαϊκές Επιτροπές, σωματεία και φορείς από Πετρούπολη, Ιλιο, Καματερό και Αγίους Αναργύρους πραγματοποιούν κινητοποίηση στην Εφορία Αγίων Αναργύρων στις 9 π.μ.

-- Παραστάσεις διαμαρτυρίας, στις 10 π.μ., στις Εφορίες οργανώνουν Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά. Συγκεκριμένα, οι Λαϊκές Επιτροπές Νίκαιας - Ρέντη, Κορυδαλλού στη ΔΟΥ Νίκαιας - Κορυδαλλού (Θεσπιέων 62, Σχιστό). Οι Λαϊκές Επιτροπές Κερατσινίου - Δραπετσώνας - Περάματος στην Ε' ΔΟΥ Πειραιά (Σωκράτους 21, Δραπετσώνα). Η Λαϊκή Επιτροπή Πειραιά στη Δ' ΔΟΥ Πειραιά (Μαυρομιχάλη 3, Πειραιάς).

-- Ακόμα, η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω και μαζικοί φορείς από Χαϊδάρι και Αγία Βαρβάρα θα κάνουν συγκέντρωση, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Δαβάκη στο Αιγάλεω.

Επίσης, στις 23/2 στα Γιάννενα, θα γίνει κινητοποίηση από το Εργατικό Κέντρο και τον Εμπορικό Σύλλογο στις 7 π.μ., στην Εφορία.

Σύσκεψη φορέων στα Χανιά

Σύσκεψη με μεγάλη συμμετοχή φορέων οργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων την περασμένη Δευτέρα, στο Επιμελητήριο Χανίων, με θέμα την οργάνωση των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών, μαζί με τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Χανίων και πολλών σωματείων αυτοαπασχολούμενων της πόλης (ΤΑΞΙ, μηχανικών αυτοκίνητων, κομμωτών, λογιστών, υδραυλικών). Επίσης, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, των Σωματείων Εργαζομένων στα τρόφιμα, Εμποροϋπαλλήλων, Επισιτισμού, των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ. Το «παρών» έδωσαν ακόμα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Κολυμβαρίου και Κρυονερίδας.

Οι φορείς χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου, καταδίκασαν τα κυβερνητικά μέτρα και συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει δυναμική απάντηση. Δεσμεύτηκαν ότι τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσουν προκειμένου να συζητήσουν τις προτάσεις και τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση στις 21/2, με συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας της πόλης.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Μενίδι

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Αχαρνών πραγματοποίησαν χτες σωματεία και φορείς που συσπειρώνονται στη Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου, αντιδρώντας στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις που επεκτείνει η κυβέρνηση ακόμα και για χρέη προς το Δημόσιο.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Ιάσονας Καπλάνης, πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων του Δήμου Αχαρνών (ΣΕΒΑ), αναδεικνύοντας την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συνάδελφοί του. Αντιπροσωπεία των σωματείων συναντήθηκε με την διευθύντρια της υπηρεσίας και κατέθεσαν τα αιτήματά τους. Τους συγκεντρωμένους ενημέρωσε ο Μάρκος Αλεξίου, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 21/2.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την έντονη παρουσία της αστυνομίας, ακόμα και δυνάμεων της ΟΠΚΕ, που έχουν αυξήσει την παρουσία τους στην ευρύτερη περιοχή, υποτίθεται για να αντιμετωπίσουν το οργανωμένο έγκλημα, αλλά αξιοποιούμενες απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό και το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ