Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Εξω από το υπουργείο Εργασίας οι απλήρωτοι της «Ευρώπης»

Εξω από το υπουργείο Εργασίας συγκεντρώθηκαν χτες εργαζόμενοι στα πρακτορεία διανομής Τύπου, μετά από κάλεσμα της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, απαιτώντας να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο πρακτορείο «Ευρώπη». Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν βρεθεί απλήρωτοι και «στον αέρα» από τον περασμένο Ιούλη, όταν οι εργασίες μεταφέρθηκαν από την «Ευρώπη» στο πρακτορείο «Αργος».

Η πόρτα του υπουργείου παρέμεινε κλειστή για τους εργαζόμενους, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του σωματείου να οριστεί συνάντηση με κάποιον εκπρόσωπό του.

Παρότι πολλοί εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, δεν έχουν λάβει ακόμα το σχετικό επίδομα από τον ΟΑΕΔ. Καθημερινά τους «κυνηγούν» χρέη και οφειλές σε ΔΕΗ, εφορία και τράπεζες, ενώ εμφανίζονται πλέον και «κρούσματα» διακοπών ηλεκτροδότησης. Επιπλέον, όπως όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, αντιμετωπίζουν πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων ασθενείας (ξεπερνούν ακόμα και τον ένα χρόνο). Στο φόντο αυτό, το σωματείο έχει σε προηγούμενες κινητοποιήσεις θέσει στο υπουργείο αίτημα χορήγησης έκτακτου επιδόματος στους εργαζόμενους. Το σωματείο κατήγγειλε ακόμα τη μεγάλη καθυστέρηση στην ασφάλιση εργαζομένων που προσλαμβάνονται τους τελευταίους μήνες.

Το επόμενο διάστημα θα οριστεί νέα κινητοποίηση, με αιτήματα για την ανακούφιση των απλήρωτων εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ